Evo me opet, posle duuuuuuužeg vremena.
S obzirom na to da kad promenim frizuru patim danima, ovo mi je prilično teško palo. Posle 16 godina rada u "Kralju Petru "sporo se privikavam na novi kolektiv i organizacuiju rada. Sve mi je neobično i čudno, do te mere da se ponekad osećam kao da radim u drugoj državi.
Imam sreće da su kolege stvarno OK i da sam dobila prvake pa sam krenula od početka.
Naravno zahvalna sam što radim na 5 minuta od kuće. I to peške.
No, prvaci odnosno deca na tom uzrastu su prilično ezoterični i da bi se formirali i "ušli" u grupu, potrebna je ogromna energija 🙄 Posle prvaka, kod kuće me čekaju jedan "drugak"(počele su ocene) i jedan predškolac sa svim onim obavezama oko domaćih zadataka, sportova i jezika u slobodno vreme. Ponekad se osećam kao da sam na pokretnoj traci.
Zbog promene ritma dana, nemam više ni onih sat vremena kada sam uz jutarnju kafu, SAMA, uživala čitajući vaše blogove. Kuvam ja i dalje ali obično sam za slikanje i objavljivanje postova koristila sitne sate kad svi legnu. U poslednja dva meseca obično zaspim zajedno sa decom i to najčešće obučena 😀
A vikend-pitaju me. Šta da kažem, jesen je ...nabavke, zimnice, rođendani, posete, treninzi....ajd dobro ...ponekad i izlasci .
Početkom septembra(eto tome skoro dva mesece ...uf) bila mi je zaova iz Nemačke i svašta mi lepo donela za moje kuvarijacije. Gomila stvari još čami u ormaru i čeka da se iskoristi.
Za početak isprobala sam kardamom.Šta da vam kažem...mmm....ko ga još nije koristio nek ga što pre nabavi.
I miris i ukus ...što rekoše u onoj reklami;))
Recept je preuzet sa bloga Mari milo cake desing.Posle turskog evo i recepta za tradicionalno švedsko pecivo.
Recept je preuzet sa bloga Mari milo cake desing.Posle turskog evo i recepta za tradicionalno švedsko pecivo.
- 150 gr maslaca ili margarina
- 1/2l mleka
- 40 gr svežeg kvasca
- 1 šolja (1 dl) šećera
- 1/2 kašičice soli
- 2 kašike kardamoma
- 850 gr brašna
- 1šolja (1dl) šećera
- 2 kašičice cimeta
- 100 gr maslaca
PRIPREMA:
Razmutiti kvasac u toplom mleku. Dodati šećer, kardamom i otopljeni maslac. Brašno i so pomešati pa u njega sipati tečne sastojke. Izmešati pa umesiti glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu da naraste.
Pripremiti namaz.
Omekšali maslac, šećer i cimet dobro izmešati da se dobije tamna kompaktna masa.
Kad se testo udvostruči razviti ga u obliku kruga. Premazati ga namazom u tankom sloju pa preklopiti.Tako preklopljeno testo seći na deblja rezanca i smotati u obliku malih đevreka. Premazati umućenim jajetom. Bulari se mogu posuti krupnijim kristal šećerom, šećernim perlama ili listićima blanširnih badema.
Peći na 200C oko 10-15 minuta.
Uživajte!
Коментари
Ja cak ne marim sto ih sutradan,ako ih ostane podgrijem i oni opet mirisu kao da su svjeze peceni !!!!!
Ovi Jelini (komsinicini) bulari su bili doduse kao strudla, a ne uvijeni kao tvoji, ali to je u biti to, meko, mirisno dizano tijesto sa cimetom i grozdjicama...
Drago mi je da ponovo objavljujes. Probacu ova peciva... :)
Divna peciva:)