Kada ste prinuđeni da rođendan proslavite u vanrednom stanju pa još u karantinu, torta mora da bude mala, brza i laka za pravljenje.
Taman 😉
Kad sve ovo prođe, biće i žurke za jubilarni i neka prava, bogata,čokoladna,velika rođendanska torta kakvu ja volim !
POTREBNO JE:
Kora
150gr mlevenog Plazma keksa
1 kašika šećera
8 kašika putera istopljenog
Fil
250gr krem sira
250gr grčkog jogurta
250gr slatke pavlake
150gr šećera u prahu
2 kašike limunovog soka
250gr pasiranih jagoda
2 kesice želatina
1/2 čaše vode
PRIPREMA:
Mlevenu Plazmu, šećer i puter pomešati pa sipati u okrugli kalup sa štipaljkom. Smesu utisnuti kašikom ili čašom i formirati koru. Ostaviti u frižideru na pola sata da se ohladi.
Jagode ispasirati štapnim mikserom ili viljuškom pa procediti kroz cediljku i dodati im 2 kašike limuna. U činiji kratko umutiti krem sir i prah šećer pa u to dodati umućenu slatku pavlaku, i na kraju grčki jogurt. U tu smesu uliti propasirane jagode.
U manju šerpicu sipati želatin i preliti ga sa 1/2 čaše vode. Ostaviti da nabubri pa ga zagrejati na šporetu pazeći da ne provri. Želatin mikserom (na najmanjoj brzini) umešati u smesu sa sirom, sve uliti u kalup preko kore i ostaviti da se hladi u frižideru 4 h ili još bolje cele noći.
Ukrasiti umućenom slatkom pavlakom u koju je dodata 1 kašika šećera i 1 kašičica ekstrata vanile i polovinama svežih jagoda.
Prijatno!
Коментари