NEPEČENI ČIZKEJK SA JAGODAMA



 Kada ste prinuđeni da rođendan proslavite u vanrednom stanju pa još u karantinu, torta mora da bude mala, brza i laka za pravljenje.

 Ustvari, možda i ne mora,  ali ja nisam imala  ni volje ni inspiracije da se predugo bavim tortom iako je rođendan bio jubilarni . Ova je i brza i laka i prilično mala za rođendansku tortu, a ipak je pobrala sve pohvale od onih koji su je jeli, a jelo ju je nas šestoro.
 Taman 😉

Kad sve ovo prođe, biće i žurke za jubilarni i neka prava, bogata,čokoladna,velika rođendanska torta kakvu ja volim !


POTREBNO JE:

Kora

150gr mlevenog Plazma keksa
1 kašika šećera
8 kašika putera istopljenog

Fil

250gr krem sira
250gr grčkog jogurta
250gr slatke pavlake
150gr šećera u prahu
2 kašike limunovog soka
250gr pasiranih jagoda
2 kesice želatina
1/2 čaše vode

 PRIPREMA:

Mlevenu Plazmu, šećer i puter pomešati pa sipati u okrugli kalup sa štipaljkom. Smesu utisnuti kašikom ili čašom i formirati koru. Ostaviti u frižideru na pola sata da se ohladi.

Jagode ispasirati štapnim mikserom ili viljuškom pa procediti kroz cediljku i dodati im 2 kašike limuna. U činiji kratko umutiti krem sir i prah šećer pa u to dodati umućenu slatku pavlaku, i na kraju grčki jogurt. U tu smesu uliti propasirane jagode.

U manju šerpicu sipati želatin i preliti ga sa 1/2 čaše vode. Ostaviti da nabubri pa ga zagrejati na šporetu pazeći da ne provri. Želatin mikserom  (na najmanjoj brzini) umešati u smesu sa sirom, sve uliti u kalup preko kore i ostaviti da se hladi u frižideru 4 h ili još bolje cele noći.

Ukrasiti umućenom slatkom pavlakom u koju je dodata 1 kašika šećera i 1 kašičica ekstrata vanile i polovinama svežih jagoda.

Prijatno!

Коментари