Ovo je prolećno jelo koje se pravi od zelja i od jagnjećeg mesa, mada kao dobra zamena mogu poslužiti i piletina i teletina - jednako je uksno. Rado jedu deca i odrasli. Evo kako se pravi....
Poztrbno je:
- 2 glavice crnog luka
- zeleni deo- perca od 5-6 mladih lukova
- oko 1 kg mesa ( jagnjećeg, pilećeg, telećeg...iseckanog na kockice...)
- 5 veza zelja ( očišćeno i isečeno na sitno )
- aleva paprika
- začin
- sok od paradajza
U šerpu sipati malo ulja, pa izdinstati crni luk i perca od mladog luka. Dodati meso i malo vode, posoliti i krčkati neko vreme.
Kada meso bude gotovo, mekano, dodati zelje i malo vodice da se zelje kraztko skuva.
Potom dodati alevu papriku i dosuti malo paradajza i kuvati još desetak minuta.
Služiti uz neki crni, seljački hleb i ovčje kiselo mleko. Savršeno se slažu i mladi luk i rotkvice.
Prijatno!!!!
PS Neki su prijatelji pravili kapamu od spanaća i piletine, stavili da se zapeče u rerni i bili oduševljeni.
Pustite mašti na volju i uživajte!!!!!!!
Коментари