Evo predloga za večeru ako imate malo namirnica i starog hleba.
O brusketima se poslednjih par godina više zna u Beograu zahvaljujući reklamama za nešto što je grickalica i liči samo po ukusu na prave bruskete.
Moram priznati da su oni izvorni, italijanski, mnogo jednostavniji od svake naše varijante. Ali, ja ih pravim ovako i ukućani se dave u dobrom zalogaju.
Potrebno je:
- stari ( najbolje francuski)hleb
- 2 paradajza
- feta ili drugi, stariji, zreliji sir
- maslinovo ulje
- maslinke
- beli luk
- origano
- maslac
- so
Hleb iseći na tanje kriške ( oko 1/2 cm), obložiti pleh peki papirom i uključiti rernu na 200 stepeni.
Kriške namazati maslacem, posoliti i posuti sa malko sitno seckanog belog luka.
U činijicu ubaciti sitno naseckan paradajz, na iste komade iseckana feta ili drugi sir, iseckane maslinke, beli luk, origano, mrva soli i maslinovo ulje ( oko 3-4 kašike). Izmešati i staviti po supenu kašiku na svako parče, pa zaravniti kašikom da ne bude na gomile.
Pre pečenja u vreloj rerni, može se poprskati maslinovim uljem.
Peći desetak minuta na jakoj vatri.
Poslužiti samo, uz neku sezonsku salatu ili dobro vino.
PS. Umesto crnih maslina mogu i zelene, jednako je dobro i ukusno!
Uživajte. Pozzz od Mice
Коментари