Zamislite miris mora za stolom, a napolju dubok sneg i veelika zima! Mmmm......
Imamo u kraju dobru ribarnicu u kojoj rade dve veoma simpatične žene. Kako je naselje u kom živim prilično zatvorenog tipa, svi se na neki način poznajemo. Elem, te dve žene su shvatile da mi veoma često jedemo ribu, da volimo i morsku i rečnu, pa nam uvek po nešto preporuče. Ovog puta je to bio filet bakalara, za koga su tvrdile da je svež, iako je smrznut. I stvarno.
Odlučili smo se za varijantu pečenja u rerni, pomalo raspitali i bio je fantastičan!
Potrebno je:
- 800 grama - kilogram fileta bakalara
- 2 glavice crvenog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 decilitar belog vina
- začini ( so, biber, beli luk, ruzmarin )
- nekoliko maslinki
- 1 limun
- peršunov list
Naseckati luk na rebarca i posuti dno nauljene posude za pečenje sa dve kašike maslinovog ulja. Po luku naređati komade fileta bakalara. Posoliti. pobiberiti, posuti ruzmarin, beli luk i naređati masline. Iscediti sok od pola limuna i naređati kolutiće. Posuti sa dosta peršuna, zaliti belim vinom, preliti sa dve kašike maslinovog ulja, prekriti alu-folijom i staviti u rernu na 200 stepeni da se peče.
Posle 35-40 minuta otkriti ribu da dobije boju.
Ribu sam poslužila uz pečene krompiriće zbog dece, a toplo preporučujem baren krompir sa blitvom i belim lukom. Uz to, moj suprug, inače zadužen za salate, napravio je zelenu salatu sa lukom, prazilukom, paprikama i maslinama!
Prijatno i morski pozdrav od Snežine drugarice Mice!
Коментари
pozdrav:)
Boa semana!
Beijinhos.
Brasil.
✿•˚。
° 。✿ °° 。
♪♫