Zašto ćuftice?
Zato što su maaale,slatke i fine!
Moji me stalno zafrkavaju da ovo nisu čufte nego ćuftice:))
Ali ja volim da su tako malecke ,praktično možeš da ih pojedeš u jednom zalogaju.
Znam da svi imate neke svoje recepte za ćufte:))Moja svekrva ih pravi potpuno drugačije,ne kuva ih u sosu nego ih služi uz sos ali ja sam muža preobratila i navikla da jede ove,spremljene na način kako ih pravi moja mama.
Najveći kompliment sam ipak dobila od mlađe ćere koja mi je rekla :"Super su ,skoro kao u vrtiću...!!!???"
E,to je zaista kompliment i za mene a bogami i za kuvarice u vrtiću!
POTREBNO JE:
- 500gr mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka ,češanj belog luka
- 1 jaje
- 2,3 kašike prezli
- so,biber,žačin C,peršun
- 1/2 litre domaćeg soka od paradajza
- brašno
- 1 kašičica šećera
- malo ulja
U činijiu staviti meso,sitno seckani crni i beli luk,jaje i prezle i sve dobro izmešati.Začiniti pa još malo izmešati i ostaviti da odstoji jedno pola sata.Od ove smese praviti maleee čuftice uvaljati ih u brašno i pržiti u dobro zagrejanom ulju.Kad porumene izvaditi ih i ostaviti da se ocede od viška masnoće na papirnom ubrusu.
Za to vreme u šerpi zagrejati malo ulja dodati kašiku brašna i kratko propržiti.
Kad brašno počne blago da rumeni dodti paradajz sok i kašičicu šećera(ovo je Sremački dodatak,moja mama sos pravi bez šećera .Pa ko voli nek izvoli;))
Kad sos provri ubaciti oceđene ćuftice i kuvati sve zajedno 15ak minuta.
Služiti uz krompir pire,pirinač ili testeninu.
Prijatno!
Коментари
ali meni su se onda dopale tako male i ja ih tako radi, isto u umaku od paradajza
odlično, ali ja ih većinom poslužim uz pire krumpir