O školi u koju ide moja ćerka pisaću kad se prvi utisci malo slegnu i prevladaju oni pravi, stečeni hladne glave.
Razmišljala sam zato, da o mojoj napišem pričicu ali poznavajući učitelja u sebi sam odustala.Ne bi to sigurno bila pričica već kraći roman, jer jako volim i posao i školu u u kojoj radim.😊
Pošto na Internetu možete, ako vas zanima, da pronađete sve podatke o istoj, odlučila sam da skratim.
Radim u Prvoj osnovnoj školi i volim je.
Pošto na Internetu možete, ako vas zanima, da pronađete sve podatke o istoj, odlučila sam da skratim.
Radim u Prvoj osnovnoj školi i volim je.
Uključena sam i u rad organizacije Obrazovanje +, koja se zalaže za obrazovano društvo u kome se neguju ljudske vrednosti. Ako vas zanima, možete pogledati naš sajt Dete+ i videti čime se tačno bavimo.
Ovo je bilo baš kratko. 😉
Ipak su postovi na ovom blogu posvećeni hrani!
Ovo je bilo baš kratko. 😉
Ipak su postovi na ovom blogu posvećeni hrani!
Elem, prošle nedelje sam bila u Nišu na jednoj prezentaciji Obrazovanja +, svašta videla, novog naučila ali i nauživala se u lepotama Niša i južnjačke kuhinje.
Raspitujući se kod lokalnog stanovništva, ačnije taksiste, pronašle smo kafanu "Niška mehana"i odlučile se da isprobamo roštilj i to kakav! A šta bi drugo na jugu Srbije
Međutim , roštilj nije ono što je mene oduševilo.😉
Zaljubila sam se na prvi zalogaj u osvežavajuću, ukusnu, jedostavnu i vrlo intersantnu salatu još interesantnijeg imena.
U kafanskom meniju nalazi se kao Moravska salata ali je lokalno stanovništvo zove Dangubica.
Zovu je tako valjda zato što oko nje ima prilično posla, a leti zbog raznih poljskih poslova, nema mnogo vremena za dangubljenje i pravljenje hrane.
Ipak južnjaci ne bi bili to što jesu da ne vole da uživaju u svemu pa i u hrani za koju treba vremena da se napravi,
Nisu nam dali recept 😒 ali smo moja Mica i ja kao prave degustatorke i veliki zaljubljenici u hranu lako otkrile sve sastojke i same skrojile recept.
POTREBNO JE:
- 6 zelenih paprika šilja (pečenih i očišćenih od semenki i kožice)
- 4 sveža paradajza
- 2 mlada luka(ja sam koristila crveni,jer nisam našla mladi luk,nije ništa smetalo)
- 2 češnja belog luka
- pola vezice peršuna
- so,ulje i sirće
PRIPREMA:
Pečenu i očišćenu papriku iseckati na što sitnije kockice pa je začiniti solju, uljem, sirćetom i belim lukom potisnutim kroz presu (ili sitno iseckanim) kao za belolučane paprike.Ostaviti ih da malo odstoje da da se ukusi sjedine.
Paradajz takođe iseckati na što sitnije kockice a mladi luk na tanke kolutiće.Pomešati pa dodati u paprike. Sve opet dobro promešati i odozgo zasuti sa puno peršuna. Služiti hladno uz dobar roštilj ili samo uz parče sira i domaćeg crnog hleba.
Prijatno !
Коментари
p.s. onaj prvi link nesto nece da mi otvori stranicu...;)
A što se škole tiče meni je velika čast što radim u školi gde su učiteljovali Vuk Karadžić i Dositej Obradović:))
Super ste se i počastile u Nišu, a Dangubica je zbilja odlična, mislim da bi i meni ona bila ispred roštilja ! :)
Dangubica je odlicna, a i sam naziv je toliko interesantan da bi me definitivno zainteresovao :)
Uvek mi je drago da čujem da neko radi posao koji voli i uživa u njemu. Nemože se svako danas pohvaliti time, nekako je postalo privilegija raditi iz ljubavi prema poslu.