USKRŠNJI VANILA KEKS

Ove godine sam ponovo primila prvačiće 🧡




 Oni su moja treća generacija koja deo svog prvog razreda, nažalost,  uči u vanrednim okolnostima.
Iako mislim da online učenje ne može da zameni pravu školu, bar što se ovih mališankovića tiče, trudimo se svi zajedno da održimo pozitivnu atmosferu, entuzijazam  i da nam svima bude zabavno!

Do neba sam zahvalna roditeljima koji daju sve od sebe, sjajno sarađuju i nekada su toliko kreativni u "mom" poslu da se ponekad uplašim da mi "otimaju" hleb iz ruku  😉😋

Prošla nedelja u našoj Eučionici bila je posvećena Uskrsu i nekako su sve aktivnosti bile usmerene na to. Razmišljala sam šta da im dam za domaći iz Projektne nastave (za one koji ne znaju to je novi predmet koji je prošle školske godine uveden u naše škole, mada projekte raznih vrsta mi učitelji  radimo godinama unazad).
Projekat bi trebalo raditi grupno, uvek u saradnji sa roditeljima, lokalnom zajednicom, ekspertima ili ljudima koji su radi da se u isti uključe... Svaki projekat bi trebalo da ima produkt rada koji se na kraju predstavlja  na različite načine...

Odlučila sam da im predložim da za  projekat za ovu nedelju naprave kolače ili keksiće zajedno sa svojim ukućanima. Poslala sam im sličice i recept keksića koje sam ja pravila. Od njih sam tražila  da ako žele mogu da prave keksiće po mom receptu ili da naprave nešto po svojoj želji, ali da mi obavezno ispišu recept i slikaju.
Već se radujem njihovim delicijama 😉😊


Evo recepta za ove zaista jednostavne keksiće.


POTREBNO JE:

300gr brašna
100gr šećera
200gr maslaca
2 žumanceta
1 kašičica ekstrata vanile

PRIPREMA:

Obložite pleh papirom za pečenje.
Penasto umutite maslac, šećer, žumanca i vanilu.
Dodajte brašno pa umesite kompaktno mekše testo.Formirajte od testa kuglu, umotajte je u prozirnu foliju i ostavite je u frižiredu da odmori pola sata.
Na podlozi obilno posutoj brašnom, razvaljajte testo debljine 3,4 mm i secite keksiće kalupima ili časom uronjenom svaki put u brašno.
Pecite keksiće 10ak minuta u predhodno zagrehjanoj rerni na 180C.

Pospite keksiće prah šećerom ili ih filujte po dva nekim džemom, kremom ili kao ja Lemon kardom.



Uživajte!


Коментари