KROFNE ili ITALIJANSKI BAMBOLINI


U svakom zlu ima nešto dobro! 
U poslednje vreme sve češće koristim narodne umotvorine, valjda to s godinama 😊😊

 Ova pošast koja nas je snašla, primorala nas je da sedimo kod kuće  i  vratimo se  sebi i  stvarima koje volimo , a nismo stizali da im se posvetimo. Doduše ja nisam ni bila baš tip koji voli šoping molove, vodi spektakularni noćni život  i  ludo se zabavlja  😉 ali posao, dodatni posao, deca, bolesni roditelji i sitna zadovoljstva u vidu povremenih izlazaka, kafa sa drugaricama, pozorišta .... oduzimali su mi svaki minut vremena u toku dana. Uvek mi je falio po neki sat da završim još nešto.

E sad vremena imam na pretek! Da čitam, gledam filmove, dugoooo telefoniram i vratim se malo blogovanju . Stignem konačno da  i fotkam ono što napravim, a kuvam i mesim bogami skoro svaki dan... uglavnom ispunjavam želje 😉

Ovoga puta mlađoj ćerki koja obožava krofne...razne...šuplje, berlinske, glazirane, punjene. Pronašla je skoro recept za italijanske krofne ili kako ih drugačije zovu BAMBOLINI.


POTREBNO JE:

500gr brašna
75gr šećera
100gr maslaca
20gr svežeg kvasca
1/2 kašičice soli
3 jaja+2 žumanceta
11o mlakog mleka
1 kašičica ekstrata vanile
1/2 kašičice narendane kore limuna
ulje za prženje
šećer za posipanje

PRIPREMA:

U mlakom mleku rastopite kvasac.
Umutite maslac, šećer, jaja, žumanca, vanilu i koricu limuna.
U brašno u koje ste dodali so, dodajte nadošli kvasac i ostale sastojke pa umesite glatko mekše testo.
Pokrijte krpom i ostavite oko 45min da testo naraste.
Na podlozi posutoj brašnom, razvaljajte testo debljine 1cm.
Modlom za krofne ili čašom secite krofne i ostavite ih prekrivene krpom da ponovo narastu još 30ak minuta.
Pržite ih u dubokom ulju (ne na previsokoj temperaturi) oko 3 minuta.
Tople krofne uvaljajte u kristal šećer.


Ja sam neke punila Poslastičarskim vanila kremom.

Uživajte!







Коментари