Jednostavni sočni kolač sa narandžom ili Orange loaf cake, kako ga zovu Amerikanci.
Iako ova zima nije naročito hladna, čini se baš zato, sezona gripa baš dugo traje. Za jačanje imuniteta odlučujem se uvek za prirodne pomagače, pa nam je činija sa voćem uvek puna. Trenutno je ponuda pomorandži sjajna, pa odlučih da se zasladimo i nekim kolačem.
1 pomorandža (sok + narendanakorica)
3 jaja
1 šolja šećera
1 i po šolja brašna
1 šolja grčkog jogurta
1/2 šolje ulja
1 kkašičica ekstrata vanile
2 kkašičice praška za pecivo
prstohvat soli
NAČIN PRIPREME:
Uključiti rernu da se zagreje. Uljem podmazati kalup za veknu 20sa 10cm.
Narendati koricu jedne veće pomorandže, pa iscediti sok..
U činiju prosejati brašno, so i prašak za pecivo.
U drugoj činiji penasto umutiti jaja sa šećerom pa dodati jogurt, ulje, vanilu i sok i koricu pomorandže.
Pomešati sa brašnom pa uliti u kalup.
Peći na 180 stepeni oko 25,30 min ili dok čačkalica ne bude suva.
Jednostavan, sočan, ukusan i vrlo brzo gotov. Možete ga preliti šećernim ajsingom od 1/2šolje šećera u prahu sa 2,3 kašike soka od pomorandže ili kao ja samo čokoladom.
Prijatno!
Коментари