Evo mene opet u gostima kod Sneže na blogu. Ili, bolje rečeno evo nas!
Moj suprug Nenad i ja vrlo često kuvamo zajedno. Zajedničko kuvanje je lepo. Komunicira se na jedan opušten način, ispomažemo se, dopunjavamo.... Tako je bilo i ovaj put. Ideja i realizacija ovog recepta u potpunosti su njegove uz moju podršku i malu pomoć.
Interesantno je kako muškarci smelo kreću u nepoznate projekte u kuhinji i rado i lako probaju nove stvari.
Počeli smo od ideje da se pile napuni. Potom smo malo "švrljali" po blogovima i prijatno iznenadjeni brojem napunjenih pilića, krenuli da kreiramo naše.
Potrebno je:
- 1 pile od oko 2 kilograma
- 100 grama dimljene slaninice
- pola praziluka
- 1 seckana paprika
- 300 grama seckanih pečuraka
- 1 veća narendana šargarepa
- krutoni ( naseckane kockice hleba, osušene ili ispečene u tiganju na "suvo"
- 100 grama kačkavalja
- začin, biber, majoran
- 2 kašike senfa
Pile prvo oprati, osušiti, pa ga namazati senfom iznutra i ostaviti da odmara.
U tiganju propržiti slaninicu da postane krckava, dodavati redom povrće: praziluk, šargarepu, papriku, pečurke. Začiniti solju, biberom, majoranom. Kad se skloni sa vatre, dodati rendani kačkavalj i krutone. Umesto krutona, mogu se staviti 2-3 kašike pirinča.
Ovom smesom napuniti pile i zatvoriti otvor kod vrata i dole. Mi smo koristili drvene štapiće za ražnjiće i super je držalo.
Ubaciti posoljeno pile u posudu za pečenje koja je nauljena. Dodati 2 decilitra vode, pokriti alu-folijom i peći u zagrejanoj rerni na 220 oko 1 sat. Skinuti foliju, dodati krompire isečene na kriške i vratiti da se krompir ispeče a pilence dobije željenu boju.
Mmmmm.... Mirisalo je divno, ukus je izvanredan, a i deca su jela i tražila dodatak.
Pozdrav od Mice i Nenada! :))
Коментари
veliki zagrljaj za mog druga Nenada!!!
Pozdrav i vama!