Moji roditelji su sa juga Srbije, pa otud moja ljubav prema pitama . Raznim 😉
Sećam se da kad sam bila tinejdžerka nijedna žurka, sedeljka ili rođendan nije mogla bez ove pite 😉
Ovaj receptak idealan je upravo za goste, mada i nama domaćim ne fali ništa !
Za goste kažem, jer je ova pitica baš onako, "izgledna", za svakodnevne varijante može da se samo onako "smota".
- 1/2 kg kora za pitu
- 600 gr šampinjona
- 1 dl ulja
- 1srednja glavica crnog luka
- 3,4 kašike rendanog parmezana
- so, biber, začin C
Najpre napravite nadev .
Obrisane šampinjone iseći na sitnije komade. Crni luk iseckajte najsitnije što možete, ručno ili u secku. U šerpi zagrejte malo ulja pa na njemu pržite luk dok ne omekša, dodajte šampinjone pa dinstajte 10ak minuta .
Sklonite sa vatre pa začinite po ukusu.
Odvojiti po tri kore (ja za ovo pitu kupujem one srednje tanke kore, piše na njima i za pitu i za gibanicu.U pakovanju ima 12 kora)
Prvu koru blago premazati uljem, na nju staviti drugu koru pa i nju premazati i na kraju treću koju ne premazujete. Ove kore isecite na kvadrate, pa na sredinu svakog kvadrata stavite dobru kašiku nadeva od pečuraka i odozgo pospite parmezanom po ukusu (ja volim šmek koji daje parmezan, pa baš pospem).
Sad pokupite sva četiri ćoška kvadrata od kora, spojite ih i malo zavrnite da dobijete "paketić"
Paketiće ređajte u nauljane kalupe za mafine, blago ih poprskajte uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200C dok ne porumene.
Prijatno!
Коментари