Još malo sitnih kolača kad im vreme nije .
Pored svih ovih divnih jagoda i trešanja ja zapela sa sitnim kolačima.
Ali ipak evo receptića za meni omiljene:
KOŠNICE
Potrebno je:
Priprema:
FIL: U posudi za kuvanje na pari sjedinite sve sastojke i stavite smesu da se kuva dok se ne zgusne.Skinite je sa šporeta i hladite do sobne temperature.Dodajte penasto umućen puter i dobro sjedinite.
TESTO: Umutiti belanca sa šećerom u prahu u čvrst sneg.U to dodajte keks ,orahe i rum.Mesiti dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Modlu za košnice obilno pospite prah šećerom pa napunite testom ,prstom napravite udubljenje za fil,napunite ga istim pa poklopite oblandom.Pažljivo odstranite kalup.
Čuvajte u frižideru u zatvorenoj kutiji da se ne osuše:
Pored svih ovih divnih jagoda i trešanja ja zapela sa sitnim kolačima.
Ali ipak evo receptića za meni omiljene:
KOŠNICE
Potrebno je:
- 2 belanceta
- 250gr mlevenih oraha
- 150gr šećera u prahu
- 100grmlevenog keksa
- 2 kašike ruma
- " žumanceta+1 jaje
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika vode
- 1 kašika brašna
- 100 gr čokolade
- 250 gr putera
Priprema:
FIL: U posudi za kuvanje na pari sjedinite sve sastojke i stavite smesu da se kuva dok se ne zgusne.Skinite je sa šporeta i hladite do sobne temperature.Dodajte penasto umućen puter i dobro sjedinite.
TESTO: Umutiti belanca sa šećerom u prahu u čvrst sneg.U to dodajte keks ,orahe i rum.Mesiti dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Modlu za košnice obilno pospite prah šećerom pa napunite testom ,prstom napravite udubljenje za fil,napunite ga istim pa poklopite oblandom.Pažljivo odstranite kalup.
Čuvajte u frižideru u zatvorenoj kutiji da se ne osuše:
Коментари
a i ja imam takve faze da se nešto ne držim sezone nego me uhvati da bih radila baš nešto što nema veze sa godišnjim dobom i namirnicama koje se nude :):)