Umesto hleba

      Znate one dane kad za 10 ak sati uradite toliko stvari da se ni ne sećate šta je bilo jutros.Takav je danas bio moj dan.Od ranih jutarnjih sati i spremanja i odvodjenja dece u vrtić,preko privatnog posla ,pa škole ,gde zbog 8.marta  i predstave za Dan škole ne znam gde udaram,obratilo mi se makar stotinu ljudi,što malih što velikih.Za to je potrebna veeelika koncentracija i dobro grlo.Ovakvim danima imam osećaj ,verovatno zbog ogromne količine potrošene energije(izgovorim bar 10 000 reči,inače dokazano je da prosečna ženska osoba dnevno izgovori oko 8000reči) da svi nešto zahtevaju od mene: mama,mama,....učiteljice,učiteljice...ženo,ženo.....,koleginice,koleginice.....
       Zato ovakvim  danima , kad su još ko danas kišoviti i tmurni , kad uveče konačno dođem kući imam potrebu da ćuuuutiiim.

        Ili još bolje da čutim i mesim.To me opušta.
Neko ide u SPA centar,neko vežba,reko bi moj muž,.a ti mesiš.
        Šta ću kad volim!
Inače ,ovi hlebići(kako ih zovu moje ćere ) su čista improvizacija.Recept bi glasio ,otprilike ovako
 POTREBNO:   
750gr prosejanog brašna
4dl vode sa malo mleka
1 jaje
50 gr putera
1 sirovi kvasac
 1kašičica šećera 
1 kašičica soli

PRIPREMA:
Kvasac rastopiti u toploj vodi u koju smo dodali malo mleka i kašičicu šećera.Kad nadođe sipati ga u  posudu sa brašnom u koje smo dodali jaje i puter.Dobro umesiti testo kao za kiflice.Ja testo obično zamesim u plastičnoj vangli koja može u mikrotalasnu.Kad je testo dobro izrađeno ,vanglu dobro zatvorim providnom folijom a onda foliju probušim na 2,3 mesta da testo ima vazduha.Stavim  testo u mikrotalasnu uključenu na najače svega 10sec,a onda ga ostavim da odstoji u zatvorenoj rerni još oko 15,20min.

Testo premesim i od njega pravim loptice,poređam ih u pleh obložen peki papirom,pustim da još malo narastu i pečem u rerni na 200c oko 15 min.

I onda uživam!!!
 

Posted by Picasa

Коментари

Laka kuharica каже…
Ja kad' šutim, šutim i ništa ne radim. Tvoj način je produktivniji, a i rezultat je odličan. Krasno izgledaju, a posebno volim ovo kako ih dižeš i kako ne treba 1000 godina za to. Probam!
Maja Babić каже…
Uhhh... Mogu zamisliti takav dan. Ustvari ne mogu. I meni bas jako prija tisina, iako ne izgovorim ni priblizno toliko reci kao ti.

Hlebici su divni, i ja cesto pravim te male forme, nekako su simpaticne i prakticne.
Pozdravi!
Maja