уторак, 20. јул 2010.

ĆURETINA SA INDIJSKIM ORAHOM

Par dana smo muž i ja bili sami.Muž je promenio posao,konačno ,nadamo se na bolje,ali i svaki novi početak traži dokazivanje pa on na istom ostaje po ceo dan :(
Iskoristila sam priliku da se opušteno družim sa drugaricama i uživam u beogradskim letnjim baštama:)
Moj dragi nije neki razmaženi tip ali bilo mi je žao da posle čitavog dana i "suve rane"  ruča opet  nešto iz "frižidera".
Tih par dana jeli smo uglavnom hranu pripremljenu za 20 min.
Evo jednog simpatičnog receptića preuzetog iz časopisa "Kuhinjica"

POTREBNO JE:
500 gr ćurećeg belog mesa
začin C
kari
so,biber
2 kašike maslinovog ulja
kockica putera
100 gr indijskog oraha
1 kašika brašna
200 ml mleka
400 gr barenih njoka

PRIPREMA:
Meso iseći na šnicle,začiniti i ispeći na zagrejanom ulju.Izvaditi šnicle i ostaviti na toplom mestu.U tiganj dodati puter i brašno,upržiti,naliti mlekom i kuvati dok se ne zgusne.Sos začiniti,dodati indijske orahe i barene njoke.

7 коментара:

  1. muž je verovatno zaboravio na stres novog posla čim je ugledao ovaj tanjir---retko koristim indijski orah...trebala bi da počnem...

    ОдговориИзбриши
  2. Moram to pripremiti za svoj muški dio familije i sigurna sam da će biti oduševljeni. A ja ću, ako preostane, grickati indijski oraščić bez ičega (jako ga volim).

    ОдговориИзбриши
  3. Primamljivo! Indijski orah... - je li to onaj polumjesecasti orah?

    ОдговориИзбриши
  4. Jako fino jelo ! Iako i ja rijetko koristim indijski orah znam da se on ovdje odlično uklapam,sigurno ste uživali u ovome. Mužu želim uspijeh na novom poslu !

    ОдговориИзбриши
  5. Hej,bas je dobro,muskatni obozavam,ali moram priznati da ga do sada nisam koristila u slanoj verziji.Divno je!

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala svima na komentarima!

    Draga Jasna,da to je polumesečasti orah !!

    ОдговориИзбриши