уторак, 15. мај 2012.

PAELJA ILI PROJICE SA SVAČIM ILI .....


Dobila sam davno ovaj recept pod nazivom PAELJA. Znam da je paelja nešto sasvim drugo, ali ovo je lepo i ukusno pa ga zovite kako hoćete. Deca često kažu...PROJICE... ili ...PITICE....
Nisu komplikovane da se naprave. Nedostajala mi je jedna crvena paprika, ali s obzirom da su nestale za pola sata i ne mari...


Potrebno je:
- 3 jaja
- 1 deci ulja
- 2 kašičice soli
- 1 prašak za pecivo
- 1 čaša od oko 2 decilitra belog brašna
- 3 iste čaše kukuruznog griza
- 1 pavlaka
- oko čaše mleka, da masa ne bude suviše žitka
- po 150 grama kačkavalja, kiselih krastavčića i suhomesnatog
- 1 crvena ili narandžasta paprika ( koje ovde nema )



Sve se umuti po redosledu , počevši od jaja. Razlije se u podmazan pleh za projice ili u kalupe za mafine. Može se peći i u podmazanom plehu, pa se naknadno iseče na kockice....Kako ko voli.
Peče se na 190 stepeni dok ne porumeni.


Sastojci se mogu po želji menjati. Mislim, može više sira, a manje krastavčića i obrnuto...Po ukusu se može posuti susamom ili kimom.


Najbolje su tople uz sok od paradajza, sezonsku salatu ili jogurt. Kum kaže da najbolje idu uz hladno pivo !!

Ni hladne nisu tvrde i loše. Deca ih često užinaju. Starijima je dobro kao predjelo ili meze....


Ako se ukrase procvetalim vlašcem ili mladim lukom, rotkvicom ili peršunom, ne može im se odoleti. Uz njih ludo ide turšija u zimskom periodu. Pustite mašti na volju....i uživajte....  :))
Prijatno i pozdrav od Mice!