Od srca SRCA MINI PICE!
Pozdrav svima koji me i dalje čitate bez obzira što me ovako dugo nema.
Moram da zahvalim mojoj drugarici Mici što je, bez obzira, nastavila da održava dinamiku objavljivanja postova i za vreme ove letnje pauze .
Meni... se pauza baš odužilaaaa 🙄
Šta da vam kažem!
Posle dužeg vremena, hvala Bogu, zasluženi raspust provodim baš opušteno. Skitalo se više od mesec dana i to onako baš lepo.
Kod kuće sam tek nekoliko dana, a već za vikend, opet pakujemo kofere.
Teram sebe da malo pokrenem i ovom pravcu ali nešto mi ne ide. Vodim se onom ..."sve što je na silu, ne valja!"
Ne mogu jedino da odbijem molbe dece,pa evo jednog doručka iz kućne radinosti 😉
Od srca!
POTREBNO JE:
- 1 pakovanje lisnatog testa(1/2 kg)
- 150gr praške šunke
- 150gr kačkavalja
- kečap po ukusu
- origano
Zamrznuto lisnato testo odlediti na sobnoj temperaturi. Posle jedno sat, sat i po idealno je za rad.
Radnu površinu blago posuti brašnom i na njoj oklagijom razvući testo debljine oko pola cm. Dobijeni pravougaonik premazati kečapom (po ukusu), a zatim posuti origanom. Poređati, zatim prašku šunku od ivice do ivice. Na kraju posuti krupno rendanim kačkavaljem (u paketu od pola kg lisnatog testa su dva komada testa tako da i količinu šunke i kačkavalja treba podeliti na pola da filovanje bude podjednako).
Kada ste sve to uradili, uhvatite duže ivice pravougaonika i presavijte ih do pola tako da se dodiruju na sredini.
Kad pogledate sad imate kao vrata ormara, možete ivice da otvorite) Baš mi je žao što nisam slikala.
Na kraju ponovo preklopite ali samo s jednog kraja na drugi na pola.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200C oko 10 min pa izvadite i svako srce okrenite i vratite u rernu da se peče dok lepo ne porumeni.
Uposlite decu jer ona u svemu što rade zajedno sa vama uživaju!
Uživajte!
Коментари
Svracam s vremena na vreme, ali bas te dugo nema. Ma, uzivajte!!! :)
http://foodforthought-jelena.blogspot.com/2012/08/vazno-obavestenje-4okupljanje-food.html
ako planiraš dolazak kontaktiraj me na mail sa punim imenom i prezimenom da te stavim na cirkularni mail u kome će detalji biti pojašnjeni za nove blogere.
Stay up the great work! You recognize, many persons
are looking round for this information, you can help them greatly.
Feel free to visit my web page ... free tour rome