уторак, 19. јун 2012.

PUNJENE PEČURKE

Dešava se da za večeru ili kada nam iznenada pristignu gosti ne znamošta da poslužimo. Ukoliko imamo pakovanje šampinjona - eto ideje!!



Potrebno je :
- jedno jaje
- pakovaanje pečuraka
- nešto suhomesnato ( oko 150- 200 grama bičlo čega )
- malo sitno naseckanog kačkavalja
- 1,5 kašika pavlake
- 2 kašike majoneza
- malo origana
- malkice solui
- vlašca svežeg ili suvog
- origana......
- sitno seckane paprike
- seckanog paradajza......


Sve dobro pomešati. Podmazati vatrostalnu posudu i u nju poredjati pečurke i napuniti ih.
Peći na 200 C nekih 20 tak minuta.
Služiti uz sezonsku, svežu salatu.....



Poslužiti uz dobar hleb i naravno svežu salatu....bilo koju ali preporučujem tarator ili mešanu sa obiljem paradajza.....

.Eto iznenađenja.....

7 коментара:

  1. Volim punjene šampinjone, a jaje je zanimljiv dodatak

    ОдговориИзбриши
  2. Punjene gljive uvijek su dobar izbor za lagano, a fino predjelo ili za neko okupljanje.

    ОдговориИзбриши
  3. i ja često punim šampinjone na vrlo sličan način s puuuuuno parmezana

    ОдговориИзбриши
  4. obožavam punjene gljive, punim ih slično ovisno o stanju frižidera

    ОдговориИзбриши