четвртак, 31. мај 2012.

KAPAMA

Ovo je prolećno jelo koje se pravi od zelja i od jagnjećeg mesa, mada kao dobra zamena mogu poslužiti i piletina i teletina - jednako je uksno. Rado  jedu deca i odrasli. Evo kako se pravi....



Poztrbno je:
- 2 glavice crnog luka
- zeleni deo- perca od 5-6 mladih lukova
- oko 1 kg mesa ( jagnjećeg, pilećeg, telećeg...iseckanog na kockice...)
- 5 veza zelja ( očišćeno i isečeno na sitno )
- aleva paprika
- začin
- sok od paradajza


U šerpu sipati malo ulja, pa izdinstati crni luk i perca od mladog luka. Dodati meso i malo vode, posoliti i krčkati neko vreme.
Kada meso bude gotovo, mekano, dodati zelje i malo vodice da se zelje kraztko skuva.
Potom dodati alevu papriku i dosuti malo paradajza i kuvati još desetak minuta.

Služiti uz neki crni, seljački hleb i ovčje kiselo mleko. Savršeno se slažu i mladi luk i rotkvice.


Prijatno!!!! 
PS Neki su prijatelji pravili kapamu od spanaća i piletine, stavili da se zapeče u rerni i bili oduševljeni. 
Pustite mašti na volju i uživajte!!!!!!!

4 коментара:

  1. Obožavam je,ali ne spremam.Mama je zadužena za to :)

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam kapamu, i ja je slično pravim, samo bez paradajza, probaću i na ovaj način, baš izgleda primamljivo :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ovakva jela volim i rado bilježim recept. Odlično !

    ОдговориИзбриши
  4. Ovakva jela volim i rado bilježim recept ! Odlično !

    ОдговориИзбриши