U poslednje vreme pravim sve neke klasične kolače. Zato što ih moji klinci najradije jedu.
Pravo da vam kažem ja ipak više volim nešto bogatije, kremastije, čokoladastije....ali pošto obično na kraju sve sama pojedem, rešila sam da se uzdržavam, sem kad nam ne dolaze gosti 😉
Pleh ove Lenje pite pojeo se za čas, a recept koji ja imam (sigurna sam da svi imate neku svoju verziju) ide ovako.
POTREBNO JE :
- 500gr brašna
- 250gr margarina
- 12 kašika hladne vode
- 1 kg očišćenih izrendanih jabuka
- cimet
- prah šećer
Brašno mešajte sa hladnim margarinom do mrvičaste mase, dodajte vodu pa mesite dok ne dobijete kuglu testa. Podelite je na dva dela, pa jedan deo razvucite u obik pleha u kojem ćete peći kolač.Testo stavite u pleh pa preko pospite narendane jabuke i cimet (jabuke možete i da pošećerite po želji ako volite slađe,j a ih ne sladim. Odozgo prebacite drugu polovinu testa i pecite u zagrejanoj rerni na 200C dok lepo ne porumeni.
Kad je gotova, lenju pitu obilno pospite prah šećerom.
Postoje razni recepti za ovaj kolač, negde se u testo dodaju jaja, mleko, negde prašak za pecivo. U jabuke neko stavlja prezle, neko suvo grožđe neko seckane orahe.Vole ljudi da je bogato.
Volim i ja 😉
Najviše ipak volim kad moja deca jedu domaće kolače, pa makar oni bili ovako jednostavni kao ova moja pita 😊
Uživajte!
Коментари
A stvarno je dobar. Poslije njega samo čašu mlijeka i može biti i dobra večera ili doručak:)