среда, 14. март 2012.

BRUSKETI


Evo predloga za večeru ako imate malo namirnica i starog hleba.
O brusketima se poslednjih par godina više zna u Beograu zahvaljujući reklamama za nešto što je grickalica  i liči samo po ukusu na  prave bruskete.
Moram priznati da su oni izvorni, italijanski, mnogo jednostavniji od svake naše varijante. Ali, ja ih pravim ovako i ukućani se dave u dobrom zalogaju.


Potrebno je:
 - stari ( najbolje francuski)hleb
 - 2 paradajza
 - feta ili drugi, stariji, zreliji sir
 - maslinovo ulje
 - maslinke
 - beli luk
 - origano
 - maslac
 - so


Hleb iseći na tanje kriške ( oko 1/2 cm), obložiti pleh peki papirom i uključiti rernu na 200 stepeni.
Kriške namazati maslacem, posoliti i posuti sa malko sitno seckanog belog luka.
U činijicu ubaciti sitno naseckan paradajz, na iste komade iseckana feta ili drugi sir, iseckane maslinke, beli luk, origano, mrva soli i maslinovo ulje ( oko 3-4 kašike). Izmešati i staviti po supenu kašiku na svako parče, pa zaravniti kašikom da ne bude na gomile.
Pre pečenja u vreloj rerni, može se poprskati  maslinovim uljem.
Peći desetak minuta na jakoj vatri.
Poslužiti samo, uz neku sezonsku salatu ili dobro vino.

PS. Umesto crnih maslina mogu i zelene, jednako je dobro i ukusno!


Uživajte. Pozzz od Mice


3 коментара: