среда, 01. фебруар 2012.

ŠPANSKA PITA

Konačno je prošla sva praznična tarapana;))Koliko sam uživala u praznicima ,toliko sam se i umorila.Pored svih uobičajenih slavlja meni je ovaj početak godine uvek zatrpan i sa nekoliko rođendana i slava.Ove godine u januaru smo imali i jedno venčanje:)
Nekako odahnem u februaru  i skupljam energiju za mart kada kreće drugi krug rezervisan za rođendane:))
U ovoj pauzi  biće par jednostavnih i meni omiljenih recepata.

Za početak uvek rado viđen gost na našem stolu u ove zimske dane:))
POTREBNO JE:
  • 4 jaja
  • 1 čaša(2dl)jogurta
  • 1/2šaše ulja
  • 2 čaše brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150gr šunke
  • 150 gr sira
  • 2,3 kisela krastavca
  • soli po ukusu
PRIPREMA:Uključite rernu na 180C da se greje .U dublju posudu sipajte brašno,so i prašak za pecivo.Promešajte.Dodajte jaja ,jogurt i ulje.Sve dobro promešajte.U to dodajte na sitne kockice seckanu šunku,sitr i krastavce.Sipajte u uljem podmazan pleh za mafine i pecite na 180C oko 25 min ili dok lepo ne porumene.

15 коментара:

  1. Definitivno mi je enigma kako su ti ispali kockasti iz kalupa za muffine? Šunka, sir, krastavci i jogurt u tijestu garancija su finog doručka ili ukusne večere.

    ОдговориИзбриши
  2. Draga ,nema tu nikakve enigme:))kalup za mafine nije okrugli nego četvratast:))Ovo j e zaista ukusan i brz doručak ili večera;))

    ОдговориИзбриши
  3. Savršeno izgledaju, sve pohvale!!!
    Moram ih probati, i to što prije. :)

    Pozdrav :)

    ОдговориИзбриши
  4. Španska pita izgleda predivno ovako u kalupima za mafine. Ja je pravim po istom receptu , ali u plehu. Ovako je daleko atraktivnije...

    ОдговориИзбриши
  5. Pravila sam nešto slično, ali bez krastavca. Čini mi se da baš ti kisjeli krastavci daju posebnu notu ovim piticama...

    ОдговориИзбриши
  6. Ja pravim Carsku pitu, baš se oštrim da je pripremim i objavim. Isto to, samo malo drugačije.
    Četvrtasti kalupi su pravo osveženje - sad ću da se nadam u potragu za sličnim, mnogo lepo izgledaju.

    ОдговориИзбриши
  7. Super izgledaju. I ja sam imala upitnik iznad glave zbog kockastih muffina.

    ОдговориИзбриши
  8. Sad kad je hladno kad smo svi doma ovo je idealno a i brzo se sprema.

    ОдговориИзбриши
  9. I mi ovo jako volimo! Odlicno izgledaju ovako kockaste... :)

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala na komentarima:))
    Vidim da su vas privukli četvrtasti kalupi ,kupila sam ih skoro kod Kineza i toplo ih preporučujem ,odlični su(što nije uvek slučaj) a i cena im je odlična-250 din.:))

    ОдговориИзбриши
  11. I ja je cesto pravim (Carska / Spanska pita)...Idealno za upotrijebiti zaostalu hranu u frizideru ;-)

    ОдговориИзбриши
  12. Odlično izgleaju, a znam da su vrlo ukusni! Mislim da se može dodati i crvena paprika. Mica

    ОдговориИзбриши
  13. Super pita,svi je vole!!Tebi je bas lepa i zanimljiva ovako kockasta.Moram i ja da pronadjem kalup:))

    ОдговориИзбриши