Jako se brzo pravi, malo duže vremena je potrebno za hlađenje ali ako vam se najavi drugarica da dolazi na kafu, a sučajno živite na različitim delovima Beograda, imaćete sasvim dovoljno vremena da napravite Tartufe 😊
Recept je prepisan sa sajta Joy of baking , koji volim da posećujem naročito zbog video prikaza recepata.
POTREBNO JE:
- 250 gr crne čokolade sa visokim procentom kakaoa
- 15o ml slatke pavlake
- 30 gr putera
- 2,3 kašike likera od kafe
- kakao
1.Čokoladu izlomite i stavite u činiju.
2.Na srednjoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku i puter do vrenja.
3.Pavlakom prelijte čokoladu i mešajte dok se čokolada ne istopi. Dodajte liker od kafe i ponovo izmešajte.
4.Činiju prekrijte streč folijom i ostavite u frižideru na par sati da se stegne.
5.Kad se masa stegla, kašičicom vadite komadiće i od njih rukama formirajte kuglice (ne moraju biti pravilne) tartufe
6.Tartufe uvaljajte u kakao.
7.Poslužite 😉
U tartufe možete dodavati razna alkoholna pića ili začine (videla sam kod Tamare sa Bite my cake da je koristila kardamom, to moram da probam), takođe možete ih valjati u razne mlevene ili sitno seckane orašaste plodove, orah, badem, lešnik ili kokos ili pustite mašti na volju 😊
Na sajtu takođe piše da mogu dugo da stoje u frižideru, a mogu i da se zamrznu. Pre posluženja ih samo treba odlediti na sobnoj temperaturi.
Šta da vam kažem, za uz kaficu i liker sa prijateljicom, sve preporuke.
Uživajte!
Коментари