Nedelja, sportski dan. Trebalo bi da svojima spremim dobar ručak, ali i ja bih navijala i gledala...Tu je kao dobar predlog jelo od oslića i krompira koje se lako i brzo sprema, a još brže i lakše pojede.
Tri - četiri srednja krompira oguliti, iseći na kocke i obariti.
Potrebno je još:
2 veća oslića ili 6 fileta iste ribe
malo brašna
maslinovo ulje ( može i suncokretovo )
začin
biber
beli luk
ruzmarin
sveži peršun za 2 kašike
Obaren krompir procediti i ostaviti na stranu.
Osliće odkostiti, iseći na trake širine prsta, uvaljati u brašno i pržiti u maslinovom ulju. Pržene vaditi na tanjir sa ubrusom da upije masnoću.
Kad se isprži sav oslić, vratiti ribu u tiganj i dodati obarene kockice krompira. Potom dodati 4-5 čenova belog luka sitno iseckanog i dva- tri prstohvata ruzmarina.. Sve držati na vatri par minuta i toplo služiti.
Uz jelo služiti zelanu salatu ili neku drugu, svežu, kiselkastu... Prijatno!
Коментари