недеља, 29. јануар 2012.

OSLIĆ SA KROMPIROM




Nedelja, sportski dan. Trebalo bi da svojima spremim dobar ručak, ali i ja bih navijala i gledala...Tu je kao dobar predlog jelo od oslića i krompira koje se lako i brzo sprema, a još brže i lakše pojede.
Tri - četiri srednja krompira oguliti, iseći na kocke i obariti.
Potrebno je još:
2 veća oslića ili 6 fileta iste ribe
malo brašna
maslinovo ulje ( može i suncokretovo )
začin
biber
beli luk
ruzmarin
sveži peršun za 2 kašike


Obaren krompir procediti i ostaviti na stranu.




Osliće odkostiti, iseći na trake širine prsta, uvaljati u brašno i pržiti u maslinovom ulju. Pržene vaditi na tanjir sa ubrusom da upije masnoću.





Kad se isprži sav oslić, vratiti ribu u tiganj i dodati obarene kockice krompira. Potom dodati 4-5 čenova belog luka sitno iseckanog i dva- tri prstohvata ruzmarina.. Sve držati na vatri par minuta i toplo služiti.





Uz jelo služiti zelanu salatu ili neku drugu, svežu, kiselkastu... Prijatno!





4 коментара:

  1. Divne fotke, mogu zamisliti miris oslića dovde :)

    ОдговориИзбриши
  2. Imaš pravo, brz i fin ručak. šteta je samo da smrznuti fileti oslića nisu bolje kvalitete, ali tu mi domaćice ne možemo ništa. Sram bilo proizvođače. Sve u svemu, odličan ručak.

    ОдговориИзбриши
  3. I ja sam u nedjelju imala sportski dan pa je suprug kuhao. On nije baš sportski tip. Dobro izgleda oslić

    ОдговориИзбриши