ČOKO KARAMEL MAFINI

Ovo je moj stoti post 😊



Kada sam pre oko godinu i po dana pokrenula blog, puna entuzijazma sam obećala sebi da ću objavljivati makar jedan post nedeljno 😉

U to neko vreme pasionirano sam čitala sve što objavljuju sada već iskusne blogerke sa prostora bivše Juge,  a i šire. Ideju da  i sama  počnem nešto slično da radim ipak je pokrenulo gledanje filma "Džuli i Džulija", a ona je postove objavljivala svakodnevno !?!
Znala sam da je to za mene nemoguća misija, sitna deca, jedan posao, drugi posao, porodica...pa ko velim, dosta je i jedan nedeljno....he,he....u poslednje vreme srećna sam kad je to i jedan mesečno 😊

Ipak tu sam i dalje, i vrlo sam srećna zbog toga. Još srećnija što sam među vama.
Za ovaj mali jubilej  častim vas ovom poslasticom. Poslužite se 😀


Recept za ove mafine dobila sam od moje prijateljice Zorice Berar .
Sem što je vaspitačica  i radi fenomenalne stvari sa svojim klincima u vrtiću,  ko ima malu decu njihove rukotvorine može pogledati na njenoj FB stranici i na sajtu DETE+, vešta je i u kuhinji 😊

Na jednom Valdorf seminaru koji je trajao tri dana, dogovor je bio da  trećeg dana sve polaznice donesu neku hranu pa da se njome zajedno častimo. Bilo je tu svega i svačega ali ja zbog promene radnog mesta baš tog dana nisam mogla da prisustvujem  seminaru i bogatom posluženju 🙄

Ipak tugu sam ublažila ovim divnim mafinima. Preporuka i recept za njih u rekordnom roku stigla je od Zorice.

Hvala Zoko!


POTREBNO JE:
  • 250 gr brašna
  • 200gr šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 300ml toplog mleka
  • 100gr crne čokolade(nije obavezno)
  • 80ml ulja
  • 3 kašike jogurta
  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  •  100gr lešnik karamela


PRIPREMA:

Nauljiti dva kalupa za mafine. Čokoladu sitno iseckati. Karamele iseckati na polovine ili četvrtine. Pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa u to dodati umućeno jaje, šećer, mleko i ulje. Sve dobro sjediniti pa puniti kalupe do pola (smesa je dovoljna za 24 mafina). Peći na 200C oko 17,18 minuta.
Kad uključite rernu da se greje pozovite prijatelje. Ako daleko stanuju, pozovite ih dan ranije 😉

Obavezno probajte! Lako, brzo i ukusno.

Uživajte!



Коментари

mignonne каже…
Nestade mi post, uh... nema veze, jos jednom sve cestitke za jubilarni post i neka ih jos puno, puuuno ovako finih, a hvala i mafinima, da znas da cu se odmah posluziti!:)))
Nale Coolinarija каже…
Svaka cast, divni su! Cestitam ti 100. post i da ih bude jos 100x toliko:)
Zorica Stajić каже…
Čestitam ti stoti post i želim da ih bude još puuuno! I ja sam pre neki dan častila za svoj 100-ti post a isto kao i ti, mislila sam da ću svaki dan postavljati nešto novo, ali nam vreme to jednostavno ne dozvoljava. Hvala, poslužila sam se, mafini su jako lepi i jednostavni za pripremu, tako da ću isprobati recept...
JA U KUHINJI... каже…
Čestitam stoti post! Mafini izgledaju zaista prefino :)
Bite my cake каже…
čestitam na stotom postu :) krasni su ovi muffini
Čestitam na stotom postu mila, i želim ti još puno divnih postova i prekrasnih recepata, baš si nas lepo počastila ovim divnim mafinima, isprobaću ih obavezno, baš lepo izgledaju :)))
Sweet Corner каже…
Cestitke na stotki i jos puno stotica ti zelim:) I ja vodim bitku sa vremenom, na pocetku je sve to bilo uredno i redovito, a sada se uhvatim kako prodje tri mjeseca od jednog posta do drugog...Kako ce tek biti kad pocnem raditi:))) Muffini su fenomenalni, melem za nepce:)
Zoka каже…
Draga Snezo,
MNOGO sam ponosna sto sam deo tvog bloga pa jos na jubilej :-) Pa sta vise covek da pozeli :-)
Hvala od srca i zelim ti jos milion postova (pa makar i ja pomagala ;-) )
Waldor seminar je cudo: vecina mojih omiljenih FB prijatelja su postali i moji PRAVI prijatelji :-) Medju njima i Marijana Milosevic Simic od koje sam dobila ovaj sjajan recept.
Tanja Leković каже…
Čestitam na stotom postu! A mafine ću svakako probati, odmah sam prepisala recept.
stocicu postavi se каже…
Drage moje :))hvala puno!
Branka - byB каже…
Čestitam ti 100-ti post i da ih bude još puno, puno..... :)
Jako lijepo si nas počastila, muffini su odlični i prekrasni !!
Dunja каже…
Sretna stotka i želim ti da uživaš u kuhanju i nas rasveseliš s novim receptima, a karamel kolačići jako privlačni, morat ću probat.
Kuvar za početnike каже…
Čestitka za stoti post koji je baš sladak i čokoladan i karamelisan i neodoljiv!
Mimi каже…
Cestitam stoti post! :) Nije bitno koliko cesto objavljujes - bitno je da si prisutna. Bar se meni tako cini... :) Vec jako dugo meni je tvoj blog neka konstanta na bloggersoj sceni... :)
mirjana каже…
fini mafensi..karamel im daje posebnu draz u ukusu...bilo koliko da ih napravim i probam novi recept uvijek dobro dode !!!
What's for dessert? каже…
Čestitam na stotki. Želim ti još puno dobrih recepata
Анониман каже…
Cestitam i fino si ga proslavial sa ovimsocnim mafinima;)
jasna varcakovic каже…
Divan izbor za slavljenicki post.
Lijepe cestitke i jos mnogo postova zelim!
tanja каже…
Čestitam stoti post, i želim ti da ih bude još mnogo više! Počastila si nas krasnim muffinima, koji izgledaju neodoljivo sočno i fino, tako da recept bilježim :)