SLADOLED SA JAGODAMA I BELOM ČOKOLADOM by JASENKA



U našoj kući počela je sezona sladoleda :)) sa prvim sunčanim zracima količine kupljenog sladoleda počele su ozbiljno da narušavaju naš budžet:))moja deca ..ih moja ...verujem sva deca ...obožavaju sladoled :))
Stalno se pitam kako uspeju da zapamte sve te silne vrste i to od nekoliko proizvođača:))Znaju tačno i kako se zovu i koliko koštaju!
Kako ne bi bankrotirali a još ni leto nije zvanično počelo ;)) bacili smo se na domaću proizvodnju!

Ovaj Jasenkin ,merkala sam još od kad ga je postavila na svom blogu Sweet corner :)....otčekala sam i punu sezonu domaćih jagoda ...a onda slučajno u Maxiju pronašla matičnjak u saksijici.

Sve se poklopilo i ....evo ga!!!!
Sladoled od jagoda sa matičnjakom i belom čokoladom.
Ukus je divan ,sve sam radila po jasenkinom receptu koji možete da nađete ovde.
E,jedino ne znam  gde sam omanula ali moj sladoled nije bio onako... naročito kremast :((posle noći provedene u frižideru prilično se kristalizovao?!

Doduše ,to nas apsolutno nije sprečilo da ga smažemo brzinom svetlosti:))

Коментари

tanja каже…
Krasne su fotke, a sladoled s jagodama jedan od mojih najomiljenijih!!! Što se kristaliziranja tiče, može se lako izbjeći ako se- pri procesu zamrzavanja- sladoled nekoliko puta izvadi i promiješa...Ali, i ako malo kristalizira, neće biti manje ukusan!!! :)
Nastasja каже…
Ovo cu da probam koliko danas. Imam jagode i nista mi lepse ne pada na pamet od ovog sladoleda. Super!
Dilajla каже…
Fin i sočan.
Andrea каже…
WOW, pa ovo izgleda savršeno, zbilja ti je krasno ispao. :)
Sweet Corner каже…
wow, izgleda predobro i hvala ti na povjerenjenju i isprobavanju ovog recepta, jako mi je drago da vam se svidio. Ja ga uvijek radim ujutro, jer ako ga napravim navecer, nista od mijesanja barem 3-4 puta svakih sat vremena, kako bi se izbjegli kristalici. sladoled radim u prosjeku svakih 3 dana i zalome se kristali kad zaboravim na njega, ali nam apsolutno ne smetaju:)) Hvala ti jos jednom!
Branka - byB каже…
Odličan sladoled i super izgleda u tvojoj izvedbi. Vjerujem da je nestao brzinom svjetlosti.
Анониман каже…
bas je jednostavno i ukusno ,nadam se...:D