JEDNOSTAVNA SALATA SA JAJIMA

Prođoše praznici, raspust, slobodni dani, sve....




Opet sam imala aktivan odmor ali sam prilično  napunila baterije. Kao i svake godine, Uskrs provodimo na selu kod muževljevih roditelja, pa su moje aktivnosti u kuhinji minimalne. Svode se,  eventualno na pranje sudova. 😊

Posle sledi poseta mojoj mami, gde se opet "krka i srka".
Iako za Uskrs farbam jedva 20ak jaja i to samo da bi deca mogla da učestvuju u lepom događaju, posle poseta bakama u kući imama bar još toliko.

Ma koliko se trudili da ih i šakom i kapom delimo svima okolo, istom merom nam se vraćaju.
Postoje divni recepti u kojima možemo da utrošimo višak kuvanih jaja. Posle Uskrsa na Netu ih je pregršt.

Ja sam jedan dan pravila Francuski krompir poreceput od moje drage koleginice Mice i jednu lepu jednostavnu salaticu za koju sam recept pročitala u nekom časopisu i pravila po sećanju.😉





 POTREBNO VAM JE:

5 kuvanih jaja
1 veza mladog luka
100g krem sira
malo jogurta
so,sirće ,ulje

PRIPREMA:

Kuvana jaja iseći na četvrtine i poređati u činiju. Mladi luk iseći na sitne kolutiće i posuti po jajima. Začiniti  sirćetom,uljem i solju. Sve ovo preliti sa krem sirom koji smo razredili jogurtom( ovde možete dodati sitno seckanu qutu papričicu ili harisa začin )  Salata će biti još bogatija ako je dekorišete komadićima prepržene, hrskave slaninice...mmmm !

Uživajte!



Коментари

J e l e n a каже…
Ja sva jaja čuvam u frižideru, ona od Uskrsa i bogami lepo se pojedu tokom sledećih desetak dana. Ovak se ne setim da ih skuvam tokom godine. Kuvana jaja su zaista zapostavljena u receptima. Ima jedan sjajan recept ze egg salad koju Ameri prave, kalorijska bomba, sa majonezom i senfom, pa se još maže u sendvič.
Branka - byB каже…
Odlična salata od jaja, sviđa mi se !
Анониман каже…
Recepti sa jajima uvek dobrodosli posle uskrsa:)jednostavno ali sigurno ukusno;)
Анониман каже…
Ovo nekom greskom dupli post? Ili se meni nesto dupliralo?
Andrea каже…
Jako dobro zvuči ova salata. Iako nisam baš luda za kuhanim jajima čini mi se da bi ovo s guštom pojela. :)