Prođoše praznici, raspust, slobodni dani, sve....
Opet sam imala aktivan odmor ali sam prilično napunila baterije. Kao i svake godine, Uskrs provodimo na selu kod muževljevih roditelja, pa su moje aktivnosti u kuhinji minimalne. Svode se, eventualno na pranje sudova. 😊
Posle sledi poseta mojoj mami, gde se opet "krka i srka".
Iako za Uskrs farbam jedva 20ak jaja i to samo da bi deca mogla da učestvuju u lepom događaju, posle poseta bakama u kući imama bar još toliko.
Ma koliko se trudili da ih i šakom i kapom delimo svima okolo, istom merom nam se vraćaju.
Postoje divni recepti u kojima možemo da utrošimo višak kuvanih jaja. Posle Uskrsa na Netu ih je pregršt.
Ja sam jedan dan pravila Francuski krompir poreceput od moje drage koleginice Mice i jednu lepu jednostavnu salaticu za koju sam recept pročitala u nekom časopisu i pravila po sećanju.😉
POTREBNO VAM JE:
5 kuvanih jaja
1 veza mladog luka
100g krem sira
malo jogurta
so,sirće ,ulje
PRIPREMA:
Kuvana jaja iseći na četvrtine i poređati u činiju. Mladi luk iseći na sitne kolutiće i posuti po jajima. Začiniti sirćetom,uljem i solju. Sve ovo preliti sa krem sirom koji smo razredili jogurtom( ovde možete dodati sitno seckanu qutu papričicu ili harisa začin ) Salata će biti još bogatija ako je dekorišete komadićima prepržene, hrskave slaninice...mmmm !
Uživajte!
Коментари