Ovo je moj prvi slobodan vikend posle gotovo dva meseca.Nije da se nije kuvalo ali bila sam toliko zauzeta da sam kuvala uglavnom u kasnim večernjim satima :))
Konačno , malo vremena za jedan lep nedeljni ručak.
POTREBNO JE:
Brokoli blanširajte u slanoj vodi 3 minuta.Šnicle posolite ,pobiberite i obložite suvim vratom.Izmešajte usitnjeni beli luk,so,biber i alevu papriku pa pomešajte sa sirom i usitnjenim brokolijem.Smesom premažite šnicle,urolajte ih i učvrstite ih čačkalicama Rolnice pržite na vrućem ulju sa svih strana oko 10 minuta ,podlijte vinom i dinstajte na laganoj vatri još oko 20 minuta.
Izvadite ih iz sosa i stavite na toplo.Sos po potrebi začinite sa solju ,biberom i alevom paprikom i zgusnite skrobnim brašnom.
Služite uz pire krompir ili uz zapečene" poljupčiće "od istog.
Meni poljupčići nisu baš" izgledno" ispali ali su jako ukusni:))
Recept je iz časopisa "LISA",malčice adaptiran :))
Konačno , malo vremena za jedan lep nedeljni ručak.
POTREBNO JE:
- 300 gr smrznutog brokolija
- 8 tankih svinjskih šnicli
- 8 rešnjeva suvog vrata ili mesnate slanine
- 2 čena belog luka
- 100gr svežeg sira
- 2 kašike ulja
- 2dl belog vina
- slatka aleva paprika
- so,biber
Brokoli blanširajte u slanoj vodi 3 minuta.Šnicle posolite ,pobiberite i obložite suvim vratom.Izmešajte usitnjeni beli luk,so,biber i alevu papriku pa pomešajte sa sirom i usitnjenim brokolijem.Smesom premažite šnicle,urolajte ih i učvrstite ih čačkalicama Rolnice pržite na vrućem ulju sa svih strana oko 10 minuta ,podlijte vinom i dinstajte na laganoj vatri još oko 20 minuta.
Izvadite ih iz sosa i stavite na toplo.Sos po potrebi začinite sa solju ,biberom i alevom paprikom i zgusnite skrobnim brašnom.
Služite uz pire krompir ili uz zapečene" poljupčiće "od istog.
Meni poljupčići nisu baš" izgledno" ispali ali su jako ukusni:))
Recept je iz časopisa "LISA",malčice adaptiran :))
Коментари