понедељак, 07. фебруар 2011.

AMARANT KEKSIĆI

Za amarant sam prvi put čula dok sam sa uživanjem čitala Maslinkine postove.Prvo sam od kokica pravila čokoladice ,ali nisam uspela da napravim lepe sličice,pa taj post ostaje za neki drugi put;))
Pošto mi je ostalo amaranta , malo sam švrljala na netu u potrazi za receptima i naletela na ove keksiće.
Vrlo su ukusni i hranljivi ali nisu onako hrskavi kao cookies već imaju neku sunđerastu teksturu.Hrskavost im daju  upravo kokice amaranta koje krckaju pod zubima.
Ma ,sjajni su!!!

POTREBNO VAM JE:
  • 1,5 šolja brašna
  • 1 banana
  • 1/2 šolje šećera
  • 1/2 šolje suvog grožđa 
  • 1 jaje
  • 1 šolja brašna
  • 1/4 šolja ulja ili 40g putera
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice praška za pecivo 
  • 2 kesice vanilin šećera ili malo ekstrata vanile
  • prsohvat soli
 PRIPREMA:

Pomešajte jaje,šećer ,vanilin i puter pa dodajte izgnječenu bananu.
U drugoj posudi pamešajte brašno,sodu bikarbonu ,prašak za pecivo i so.
Zatim u brašno dodajte "mokre" sastojke.Izmešajte dok se sve ne sjedini .U tu masu ubacite kokoice amaranta i suvo grožđe.Pravite keksiće,najbolje sa dve kašičice,koje ćete poređati po plehu koji ste obložili peki papirom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180C između 8 i 12 min.


14 коментара:

  1. Moraju biti fini s ovim finim sastojcima a i lijepo izgledaju.

    ОдговориИзбриши
  2. sjajsni keksići! mislim da sam i ja prvi put za am. saznala na maslinkinom blogu :)

    ОдговориИзбриши
  3. Odlican recept. Obozavam amarat, ali nisam probala raditi kekse. I kakve krasne fotke radis!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala ,devojke!

    Tihana ja sam amarant kupila prodavnici zdrave hrane (jako dobro opremljenoj ,doduše),kokice sam pravila sama,mada u inostranstvu i one mogu da se kupe gotove!

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Sandra ,keksići su baš fini ,probaj!
    Puno hvala za komentar o slikama,baš mi znači :))

    ОдговориИзбриши
  6. Jako lepe fotkice, keksici i ceo aranzman sa soljicom caja...odmah pozelis da se posluzis!;)))

    ОдговориИзбриши
  7. Интересна рецепта с амарант, допадна ми!
    Поздрави :)

    ОдговориИзбриши