петак, 11. јун 2010.

KRAAAJJJJ I ZA KRAJ PAVLOVA

Kraj je školske godine i verovali ili ne, učitelji se po nekad tom kraju raduju više od svojih đaka.
E ,meni je ova školska godina bila baš takva.Jedva sam čekala da se završi.
Ne zbog obimnog posla ili ovakvih ili onakvih đaka nego zbog atmosfere u kolektivu.
Počelo je na žalost smrću drage koleginice i  raznim bolestima a kulminiralo ukidanjem odeljenja po nalogu MMF.(dve koleginice su postale Tehnološki višak ili narodski rečeno-ostale su bez posla!)
Bože moj,Evropa nam je "savetovala " da je lepše i lakše raditi sa minimum 25-32 učenika ,nego sa dosadašnjih 20.
Iako, oni već godinama teže idealnom broju od 18 đaka.
Naš dragi ministar ,toliko se potresao  da je od muke kupio stan od 210 kvadrata i pola miliona evra pa su prosvetari Srbije rešili da mu od svijih 350 evra mesečno(sad već i manje) odvoje neki dinar i kupe mu nameštaj!
Uff ,mnogo sam ljuta!
Stvarno me nikada nije zanimala politika ,zagovornik sam teorije da samo od nas samih zavisi šta nam se dešava ali prosto u okruženju si gde jedni pate,a drugi se iživljavaju,a tebi se ,izvinte na izrazu, proseravaju!
Pa kako da ostaneš ravnodušan!
Nekako preživeh ovu ,ali da li ću i sledeće školske godine raditi ono što volim,videćemo!!???
Nisam od onih koji se nerviraju unapred i dozvoljavaju da ih obuzme strah ali ponekad ,kao mene danas razne okolnosti  i svakodnevne  gluposti  te  nateraju da  blago(Čuš, blago!) odlepiš.
Zato sam danas,posle pola dana provedenog napolju na ovih 36 C u hladu (razne dodele nagrada,medalja i diploma)došla kući ,dobro se isplakala (i mogu vam reći bilo mi je mnogo bolje) i rešila da počastim SEBE!
Jer ,ko nije za sebe nije ni za druge!!!

Napravila sam i pola je pojela:),PAVLOVU!
POTREBNO JE:
  • 4 belanceta
  • 150gr šećera
  • 1kašika vinskog sirćeta
  • 1kašika brašna
  • 1/2 l slatke pavlake
  • 1/2kg očišćenih ,lepih,zrelih jagoda
PRIPREMA:
 Mikserom čvrsto   umutiti  belanca sa šećerom ,tako da kad okrenete posudu naopako ništa se ne dešava.
Dodati sirće i brašno i lagano ,kašikom izmešati.
Pleh obložiti peki papirom i od beze mase formirati gnezdo(što višlje,jer prilikom pečenja padne).
Peći u zagrejanoj pećnici 15min na150C i još sat vremena na temperaturi od 100C.
Kad se beze korica skroz ohladi nafilovati je sa pola litre umućene slatke pavlake ,na pavlaku poredjati sveže jagode i to je to!
Brzo ,lako i jednostavno,a ukus,mmmmmm,obožavam!!!!
Nežno ,kremasto ,sveže,idealno za vreo dan poput današnjeg.