среда, 04. август 2010.

KREM ČORBA SA JOGURTOM

Na divnom blogu , Bakers corner ......somewhere in my kitchen .. ima svašta nešto divno za napraviti.
Tek imam nameru da isprobam mnogo toga ali za početak pravila sam meni,malo drugačiju čorbu od tikvica.
Obožavam čorbice ,jako volim i tikvice ali  bosiljak koristi jako retko.
Ovog leta posadila sam ga na terasi i trpam ga u sve sveže salate i sve vrste pica.
I tu je kraj:))
Što se supa,čorbi i variva tiče osnovni začini su mi peršun ,celer i mirođija.(Po onoj "U svakoj si čorbi mirođija"  :))
Čorbu sam pravila baš po receptu koji možete naći ovde i ispala je baš kao Dajanina bar što se izgleda tiče :))
Što se ukusa tiče bila sam malo iznenađena.Da li zato što nismo naviknuti ili sam možda preterala sa bosiljkom,fini kremasti ukus ove čorbe je bio meni i mojima prilično neobičan.
Nravno da zbog toga ,muž i ja nismo odustali :))Smazali smo je ,doduše uz malo više krutona:))
Deca su jela samo krutone,he,he...
Ipak, sledeći put ću je praviti sa peršunom ili mirođijom koja se lepo slaže sa tikvicama!

6 коментара:

  1. bas sam je pohvalila na Dajaninom blogu...super dekoracija...

    ОдговориИзбриши
  2. Dajanin recept je divan, a to potvrdjuje i ova izvedba koju si nam predstavila. Divno je!

    ОдговориИзбриши
  3. Njam, njam, izgleda jako privlacno i ukusno:))

    ОдговориИзбриши
  4. Mmmm, divno izgleda, moram prvo pohvaliti kako je servirana, odmah pozelis da sednes za sto...a sad cu skoknuti do Dijaninog bloga da pogledam receptic;)))

    ОдговориИзбриши
  5. Tikvice i bosiljak su odlicna kombinacija, kao sto su i tikvice i persun. Bosiljak je fantasticna biljka, koju sam i ja ovoga leta posadio na svojoj terasi zajedno sa jos nekoliko drugih.
    Takodje dodatak jogurta supama, daje fantasticnu kremastu teksturu, blag kiselkast ukus, a i mnogo je zdraviji, sa manje kalorija nego slatka pavlaka.

    ОдговориИзбриши