среда, 28. јул 2010.

SARMICE OD ZELJA


Brzo ,lako i jednostavno,za ove letnje dane!
Nema se vremena,deca ne idu u vrtić pa traže punu animaciju.
U Beogradu smo ali se igramo turista:))
Ipak,prvo recept,iako sam sigurna da ga već znate..:))

POTREBNO JE:

1 veza zelja krupnijih listova
300gr mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka(sitno seckanog)
1 mala šolja pirinča
1 dl vina
začini,ulje za prženje ,voda.

PRIPREMA:Zelje oprati i očistiti od krupnijih peteljki a zatim ga kratko,vrlo kratko blanširati u ključaloj vodi.
U drugoj posudi na ulju propržiti luk pa kad postane staklast dodati meso i zajedno ih  pržiti dok meso ne pobeli.U to dodati opran i oceđen pirinač i sve zajedno pržiti stalno mešajući još minut dva.Skloniti sa vatre i začiniti-so,biber,začin C,aleva paprika...
Kad se fil prohladi ,filovati zelje i praviti sarmice.Ređati ih u posudu koja može u rernu,naliti sa malo vode i vinom i kuvati 10 ak minuta.Zagrejati rernu na 200C i ovako prokuvane sarmice još zapeći u rerni samo dok ne dobiju površinsku koricu.

Pojesti ih u slast poslužene uz kiselo mleko a onda zbrisati negde u prirodu!!!!
Mi smo bili na KALIŠU!

Укупно приказа странице

Омогућава Blogger.

Google+ Followers

Translate

SARMICE OD ZELJA


Brzo ,lako i jednostavno,za ove letnje dane!
Nema se vremena,deca ne idu u vrtić pa traže punu animaciju.
U Beogradu smo ali se igramo turista:))
Ipak,prvo recept,iako sam sigurna da ga već znate..:))

POTREBNO JE:

1 veza zelja krupnijih listova
300gr mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka(sitno seckanog)
1 mala šolja pirinča
1 dl vina
začini,ulje za prženje ,voda.

PRIPREMA:Zelje oprati i očistiti od krupnijih peteljki a zatim ga kratko,vrlo kratko blanširati u ključaloj vodi.
U drugoj posudi na ulju propržiti luk pa kad postane staklast dodati meso i zajedno ih  pržiti dok meso ne pobeli.U to dodati opran i oceđen pirinač i sve zajedno pržiti stalno mešajući još minut dva.Skloniti sa vatre i začiniti-so,biber,začin C,aleva paprika...
Kad se fil prohladi ,filovati zelje i praviti sarmice.Ređati ih u posudu koja može u rernu,naliti sa malo vode i vinom i kuvati 10 ak minuta.Zagrejati rernu na 200C i ovako prokuvane sarmice još zapeći u rerni samo dok ne dobiju površinsku koricu.

Pojesti ih u slast poslužene uz kiselo mleko a onda zbrisati negde u prirodu!!!!
Mi smo bili na KALIŠU!

Followers

© Stocicu,postavi se!, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena