Prvi put sam ga pravila prekjluče pa onda juče,duplu meru, pa opet danas...
Šta onda učiniti nego podeliti recept sa vama.
Vrlo je jednostavan,ja sam prosto probala,onako odokativno,čisto da potrošim integralno brašno ,koje već duže stoji.
Ko će da peče hleb po onoj vrućini?
Čim je popustilo ,eto i hleba .
I to kakvog:))
POTREBNO JE:
1 šolja (od 2dl ) brašna
1 šolja integralnog pšeničnog brašna
1 šolja integralnog raženog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 kašike maslinovog ulja
1/2 sirovog kvasca(20gr)
2 šolje mlake vode
semenke susama,suncokreta,lana
PRIPREMA:
Kvasac razmutiti u šolji tople vode sa kašičicom šećera.Ostaviti da nadođe.
U dublju posudu pomešati sve tri vrste brašna i kašičicu soli.Kad je kvasac nadošao sipati ga u brašno i dodati preostalu vodu i maslinovo ulje.Sve dobro promešati, najpre varjačom.
Mešenje nastaviti mikserom sa nastavcima za mešenje barem 5 minuta.Pokriti krpom i ostaviti da raste oko 45 minuta.Za to vreme pripremiti kalupe za hleb ,ja sam ih namazala uljem.
Kad je testo naraslo dodati po okusu semenke lana,susama ,suncokreta.ja sam stavila sve.
Premesiti ga i uz pomoć još običnog brašna formirati hlepčiće.
Ova količina je dovoljna za dva kalupa dimenzija 20puta 8 cm.
Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 40 minuta.
Šta onda učiniti nego podeliti recept sa vama.
Vrlo je jednostavan,ja sam prosto probala,onako odokativno,čisto da potrošim integralno brašno ,koje već duže stoji.
Ko će da peče hleb po onoj vrućini?
Čim je popustilo ,eto i hleba .
I to kakvog:))
POTREBNO JE:
1 šolja (od 2dl ) brašna
1 šolja integralnog pšeničnog brašna
1 šolja integralnog raženog brašna
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
2 kašike maslinovog ulja
1/2 sirovog kvasca(20gr)
2 šolje mlake vode
semenke susama,suncokreta,lana
PRIPREMA:
Kvasac razmutiti u šolji tople vode sa kašičicom šećera.Ostaviti da nadođe.
U dublju posudu pomešati sve tri vrste brašna i kašičicu soli.Kad je kvasac nadošao sipati ga u brašno i dodati preostalu vodu i maslinovo ulje.Sve dobro promešati, najpre varjačom.
Mešenje nastaviti mikserom sa nastavcima za mešenje barem 5 minuta.Pokriti krpom i ostaviti da raste oko 45 minuta.Za to vreme pripremiti kalupe za hleb ,ja sam ih namazala uljem.
Kad je testo naraslo dodati po okusu semenke lana,susama ,suncokreta.ja sam stavila sve.
Premesiti ga i uz pomoć još običnog brašna formirati hlepčiće.
Ova količina je dovoljna za dva kalupa dimenzija 20puta 8 cm.
Peći u zagrejanoj rerni na 200C oko 40 minuta.
Коментари
Hleb je bio svez dva dana, verovatno bi bio i vise ali smo ga pojeli :D
Hvala na receptu!