ČORBICA

Ne znam zašto je moja mama jedino ovu čorbu uvek zvala Čorbica.
Valjda zato što smo je svi uvek jako voleli i rado jeli.Možda zato i što je tako jednostavna za napraviti .Ja je volim i zato što mi često zameni i čitav obrok.Doduše ,tada se ne zaustavim samo na jednom tanjiru.
U našem domu često je na meniju i pravimo je ovako:

U dubljoj šerpi skuvati pileću sitnež(obzirom da roditelji mog muža u selu gaje piliće u frižideru često imam domaću supu koja mi preostane od nedeljnog ručka-domaći pilići znaju baš da budu masni a mi ne volimo previše silne supe pa ja onda dodam vode i ostavim deo sa strane)
E ,onda preko radne nedelje na brzinu spremim Čorbicu.
Kad supa ili bujon provri ,dodam dve narendane šargarepe,kratko prokuvam slonim sa šporeta i u to dodam jedno umućeno jaje i pola kisele pavlake(ukoliko ne volite da vam se prave "krpice"umutite samo žumance i pavlaku razblaženu sa malo mleka)
Čorbica je gotova ,samo je još začinite po ukusu!
Iako znam da začin C nije baš naročito zdarav ,ipak ga koristim+so i naravno šareni biber.
I onda sednem ,prinesem tanjr i mmmm....uživam!

Коментари

Nada каже…
Čorbica mi izgleda jako ukusno i okrepljujuće...
Iiiii каже…
I ja volim corbicu:)
Miroslav каже…
Bas si mi vratila lepe uspomene na moje detinjstvo sa ovim postom. I moja majka je cesto pravila ovu corbu. Kao deca uvek nas je terala da jedemo pilecu supu, sa izgovorom da je zdravo, a ovo je bio jedan od nacina na koju ju je pripremala. Kao klinac je nisam voleo, al' sad je obozavam. Pozdrav.
cosmo2503 каже…
Ovo je čorbica jer je djeci najdraža. I moja mama je pravila ovu supu i zvala je čorbica. Baš smo je voljeli.
Dilajla каже…
Jako fina,fora ovo s naribanom mrkvicom.
Alanvla каже…
Nikad nisam ovako pravila. Probaćemo!
Iskrena каже…
Moja mama je rijetko pravila ovu supu, no ja tu supu nikada nisam bas begenisala, radije sam jela knedlice od griza u pilecoj supi... mada moja sestra recimo ovo cesto spremi :) usput doda stosta povrca i nazove je Proljetna corbica :D
p.s. ukoliko ti smeta pileca masnoca, ja recimo prvo zapecem pilece meso (krilca) pa masnocu odstranim, te iskuham meso s kostima pa odstranim meso i ohladim u frizideru... onda komplet masnocu s vrha odstranim te zaledim porcije supe... a kao zamjenu za jaku pilecu masnocu stavim kasikicu putera ili ulja po izboru...