Ne znam zašto je moja mama jedino ovu čorbu uvek zvala Čorbica.
Valjda zato što smo je svi uvek jako voleli i rado jeli.Možda zato i što je tako jednostavna za napraviti .Ja je volim i zato što mi često zameni i čitav obrok.Doduše ,tada se ne zaustavim samo na jednom tanjiru.
U našem domu često je na meniju i pravimo je ovako:
U dubljoj šerpi skuvati pileću sitnež(obzirom da roditelji mog muža u selu gaje piliće u frižideru često imam domaću supu koja mi preostane od nedeljnog ručka-domaći pilići znaju baš da budu masni a mi ne volimo previše silne supe pa ja onda dodam vode i ostavim deo sa strane)
E ,onda preko radne nedelje na brzinu spremim Čorbicu.
Kad supa ili bujon provri ,dodam dve narendane šargarepe,kratko prokuvam slonim sa šporeta i u to dodam jedno umućeno jaje i pola kisele pavlake(ukoliko ne volite da vam se prave "krpice"umutite samo žumance i pavlaku razblaženu sa malo mleka)
Čorbica je gotova ,samo je još začinite po ukusu!
Iako znam da začin C nije baš naročito zdarav ,ipak ga koristim+so i naravno šareni biber.
I onda sednem ,prinesem tanjr i mmmm....uživam!
Valjda zato što smo je svi uvek jako voleli i rado jeli.Možda zato i što je tako jednostavna za napraviti .Ja je volim i zato što mi često zameni i čitav obrok.Doduše ,tada se ne zaustavim samo na jednom tanjiru.
U našem domu često je na meniju i pravimo je ovako:
U dubljoj šerpi skuvati pileću sitnež(obzirom da roditelji mog muža u selu gaje piliće u frižideru često imam domaću supu koja mi preostane od nedeljnog ručka-domaći pilići znaju baš da budu masni a mi ne volimo previše silne supe pa ja onda dodam vode i ostavim deo sa strane)
E ,onda preko radne nedelje na brzinu spremim Čorbicu.
Kad supa ili bujon provri ,dodam dve narendane šargarepe,kratko prokuvam slonim sa šporeta i u to dodam jedno umućeno jaje i pola kisele pavlake(ukoliko ne volite da vam se prave "krpice"umutite samo žumance i pavlaku razblaženu sa malo mleka)
Čorbica je gotova ,samo je još začinite po ukusu!
Iako znam da začin C nije baš naročito zdarav ,ipak ga koristim+so i naravno šareni biber.
I onda sednem ,prinesem tanjr i mmmm....uživam!
Коментари
p.s. ukoliko ti smeta pileca masnoca, ja recimo prvo zapecem pilece meso (krilca) pa masnocu odstranim, te iskuham meso s kostima pa odstranim meso i ohladim u frizideru... onda komplet masnocu s vrha odstranim te zaledim porcije supe... a kao zamjenu za jaku pilecu masnocu stavim kasikicu putera ili ulja po izboru...