среда, 30. јун 2010.

ČORBICA

Ne znam zašto je moja mama jedino ovu čorbu uvek zvala Čorbica.
Valjda zato što smo je svi uvek jako voleli i rado jeli.Možda zato i što je tako jednostavna za napraviti .Ja je volim i zato što mi često zameni i čitav obrok.Doduše ,tada se ne zaustavim samo na jednom tanjiru.
U našem domu često je na meniju i pravimo je ovako:

U dubljoj šerpi skuvati pileću sitnež(obzirom da roditelji mog muža u selu gaje piliće u frižideru često imam domaću supu koja mi preostane od nedeljnog ručka-domaći pilići znaju baš da budu masni a mi ne volimo previše silne supe pa ja onda dodam vode i ostavim deo sa strane)
E ,onda preko radne nedelje na brzinu spremim Čorbicu.
Kad supa ili bujon provri ,dodam dve narendane šargarepe,kratko prokuvam slonim sa šporeta i u to dodam jedno umućeno jaje i pola kisele pavlake(ukoliko ne volite da vam se prave "krpice"umutite samo žumance i pavlaku razblaženu sa malo mleka)
Čorbica je gotova ,samo je još začinite po ukusu!
Iako znam da začin C nije baš naročito zdarav ,ipak ga koristim+so i naravno šareni biber.
I onda sednem ,prinesem tanjr i mmmm....uživam!

8 коментара:

  1. Čorbica mi izgleda jako ukusno i okrepljujuće...

    ОдговориИзбриши
  2. Bas si mi vratila lepe uspomene na moje detinjstvo sa ovim postom. I moja majka je cesto pravila ovu corbu. Kao deca uvek nas je terala da jedemo pilecu supu, sa izgovorom da je zdravo, a ovo je bio jedan od nacina na koju ju je pripremala. Kao klinac je nisam voleo, al' sad je obozavam. Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je čorbica jer je djeci najdraža. I moja mama je pravila ovu supu i zvala je čorbica. Baš smo je voljeli.

    ОдговориИзбриши
  4. Jako fina,fora ovo s naribanom mrkvicom.

    ОдговориИзбриши
  5. Moja mama je rijetko pravila ovu supu, no ja tu supu nikada nisam bas begenisala, radije sam jela knedlice od griza u pilecoj supi... mada moja sestra recimo ovo cesto spremi :) usput doda stosta povrca i nazove je Proljetna corbica :D
    p.s. ukoliko ti smeta pileca masnoca, ja recimo prvo zapecem pilece meso (krilca) pa masnocu odstranim, te iskuham meso s kostima pa odstranim meso i ohladim u frizideru... onda komplet masnocu s vrha odstranim te zaledim porcije supe... a kao zamjenu za jaku pilecu masnocu stavim kasikicu putera ili ulja po izboru...

    ОдговориИзбриши