U poslednje vreme često uraznim varijantama koristim jače sireve .
Posle napornog dana ,parče gorgonzole, komadić pršute i čaša dobrog vina i meni i mom dragom baš onako zna da legne.Zezamo se da smo omatorili jer su nam do skoro pica i pivo bili vrh.Sada sve češće provodimo više vremena u kuhinji ugađajući sebi.Jedna od meni dobitnih kombinacija je meso i gorgonzola.
U prošlom broju "LISE" izašao je ovaj recept koji sam ja malo prilagodila mom ukusu.
Svinjske rolnice s gorgonzolom
-sastojci za 4 osobe:
količine začinskog bilja.preko toga razmtvite2/3 gorgonzole,šnicle urolajte i učvrstite.
2.Rolnice propržite na vrućem ulju sa svih strana ,podlijte supom i polupoklopljeno dinstajte oko 50min
3.Izvadite rolnice iz sosa ,umešajte ostatak začinskog bilja i gorgonzole u sos,na kraju dodajte pavlaku,stavite na vatru da provri.
Pošto sam u zadnjem trenutku odlučila da pravim rolnice i to samo jer sam imala gorgonzolu u frižideru,rolnice sam pravila od pilećeg belog mesa,umesto pršute stavila sam prašku šunku a umesto svežeg, sušeni bosiljak.
Rolnice su ipak ispale veoma,veoma ukusno
Kao prilog možete poslužiti krompir ili neku testeninu.
Ja sam ovaj put koristila običan pirinač obojen sa malo kurkume.
I još malo lepote sa Divčibara.
U iščekivanju gola na turniru u fudbalu.
I,GOOOOOOL!!!
Posle napornog dana ,parče gorgonzole, komadić pršute i čaša dobrog vina i meni i mom dragom baš onako zna da legne.Zezamo se da smo omatorili jer su nam do skoro pica i pivo bili vrh.Sada sve češće provodimo više vremena u kuhinji ugađajući sebi.Jedna od meni dobitnih kombinacija je meso i gorgonzola.
U prošlom broju "LISE" izašao je ovaj recept koji sam ja malo prilagodila mom ukusu.
Svinjske rolnice s gorgonzolom
-sastojci za 4 osobe:
- 4 tanke svinjske šnicle
- po jedna vezica peršuna i bosiljka
- 4 režnja pršute
- 100gr gorgonzole
- 2 kašike ulja
- 200ml supe
- 125 ml kisele pavlake
- so,biber
količine začinskog bilja.preko toga razmtvite2/3 gorgonzole,šnicle urolajte i učvrstite.
2.Rolnice propržite na vrućem ulju sa svih strana ,podlijte supom i polupoklopljeno dinstajte oko 50min
3.Izvadite rolnice iz sosa ,umešajte ostatak začinskog bilja i gorgonzole u sos,na kraju dodajte pavlaku,stavite na vatru da provri.
Pošto sam u zadnjem trenutku odlučila da pravim rolnice i to samo jer sam imala gorgonzolu u frižideru,rolnice sam pravila od pilećeg belog mesa,umesto pršute stavila sam prašku šunku a umesto svežeg, sušeni bosiljak.
Rolnice su ipak ispale veoma,veoma ukusno
Kao prilog možete poslužiti krompir ili neku testeninu.
Ja sam ovaj put koristila običan pirinač obojen sa malo kurkume.
I još malo lepote sa Divčibara.
U iščekivanju gola na turniru u fudbalu.
I,GOOOOOOL!!!
Коментари
Draga Ebba,u postu sam objavila orginalni recept inače se potpuno slažem sa tobom pa su i ove moje rolnice od piletine i sa praškom šunkom!