Šta reći o biljčici sa tako čudnovatim nazivom.KE-LE-RA-BA!!!
Kao mala ježila sam se i na reč povrće a kamoli na- keleraba.Uvek mi je zvučalo strašno! Sa tom gomilom nesrodnih suglasnika.
No svašta se promeni u životu,naročito ,što kaže moja mama,kad dobiješ decu!
Eeeee,ja sam i spanać počela da jedem zbog istih.Mislim dece!
Keleraba je nećete verovati postala gotovo redovna na našem stolu.
Ali već sam pominjla, samo... u neprepoznatljivom obliku,tj.kao krem čorba.
Ovu sam nazvala Winx i uz gomilu pričica da je baš ova čorbica omiljena Flori i Bloom(omiljeni likovi mojih devojčica),obe su je u slast popapale a bogami i ja sa njima.
Topla preporuka za ovu zdravu,blagu i veoma ukusnu čorbicu.
Ova moja nastala je kombinacijom raznih recepata koje sam pronašla na Netu.
POTREBNO JE:
Mmmmmmmm, ke-le-ra-ba....
Kao mala ježila sam se i na reč povrće a kamoli na- keleraba.Uvek mi je zvučalo strašno! Sa tom gomilom nesrodnih suglasnika.
No svašta se promeni u životu,naročito ,što kaže moja mama,kad dobiješ decu!
Eeeee,ja sam i spanać počela da jedem zbog istih.Mislim dece!
Keleraba je nećete verovati postala gotovo redovna na našem stolu.
Ali već sam pominjla, samo... u neprepoznatljivom obliku,tj.kao krem čorba.
Ovu sam nazvala Winx i uz gomilu pričica da je baš ova čorbica omiljena Flori i Bloom(omiljeni likovi mojih devojčica),obe su je u slast popapale a bogami i ja sa njima.
Topla preporuka za ovu zdravu,blagu i veoma ukusnu čorbicu.
Ova moja nastala je kombinacijom raznih recepata koje sam pronašla na Netu.
POTREBNO JE:
- dve kelerabe
- dva struka mladog luka
- jedna veća šargarepa
- jedno žumance
- pola kisele pavlake
- so,biber,začin C,kašika brašna,malo ulja
- goveđa supa ili kocka za goveđu supudva parčeta hleba (može i starog)
- Kelerabu oprati,očistiti i iseći na sitnije komade i staviti da se kuva.Kad potpuno omekne skloniti šerpu sa šporeta malo prohladiti kelerabu i dobro je propasirati ručnim blenderom.
- Udrugoj šerpi zagrejati malo ulja i na njemu propržiti sitno seckani mladi luk i narendanu šargarepu a onda dodati i pasiranu kelerabu pa i nju kratko pržiti.
- Na kraju još dodati i kašiku brašna i naliti supu pa sve zajedno kuvati 10ak minuta.
- Skloniti sa vatre i u čorbu polako umešati umućenožumance sa pavlakom.
Mmmmmmmm, ke-le-ra-ba....
Коментари
Što se brašna tiče i mama me kritikuje ali ja sve nešto mislim ,gušće je i lepše....
Ipak,slažem se da su autentični ukusi uvek najbolji