Pošto sam dosad uglavnom hvalila kulinarsko umeće moje svekrve,red je da nahvalim i moju mamu.
Moja mama pravi najlepši pilav na svetu!
Kao verovatno i sve ostale mame.
Evo recepta moje mame:
POTREBNO JE:
Kad je meso skuvano tako da lako može da se odvaja od kostiju,izvaditi ga i staviti da se ohladi a supu sačuvati.
Na ulju propržiti veću glavicu luka,sitno (što sitnijeee)seckanog
.Kad postane staklast dodati dve na (sitnee)kockice seckane šargarepe.
Kratko propržiti.
U to dodati 250 gr pirinča(u ovom slučaju to je beli,ali može integrali) ,sve zajedno pržiti još par minuta uz stalno mešanje.
Na kraju postepeno dodavati pileću supu dok se pirinač skoro ne skuva.
Ohlađeno meso odvojiti od kostiju i kožice ,kidati na sitnije parčiće i dodati u pirinač.
Začiniti po ukusu.Ja stavljam so,šareni biber,začin C i obavezno kašičicu kurkume da bi pilav dobio ovako lepu žutu boju.
Sve zapeći u rerni na 200C oko 20- ak min.
Služiti uz zelenu salatu.
Moja mama pravi najlepši pilav na svetu!
Kao verovatno i sve ostale mame.
Evo recepta moje mame:
POTREBNO JE:
- pola pileta
- 1glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 250gr pirinča
- so biber,začin C,kurkuma
Kad je meso skuvano tako da lako može da se odvaja od kostiju,izvaditi ga i staviti da se ohladi a supu sačuvati.
Na ulju propržiti veću glavicu luka,sitno (što sitnijeee)seckanog
.Kad postane staklast dodati dve na (sitnee)kockice seckane šargarepe.
Kratko propržiti.
U to dodati 250 gr pirinča(u ovom slučaju to je beli,ali može integrali) ,sve zajedno pržiti još par minuta uz stalno mešanje.
Na kraju postepeno dodavati pileću supu dok se pirinač skoro ne skuva.
Ohlađeno meso odvojiti od kostiju i kožice ,kidati na sitnije parčiće i dodati u pirinač.
Začiniti po ukusu.Ja stavljam so,šareni biber,začin C i obavezno kašičicu kurkume da bi pilav dobio ovako lepu žutu boju.
Sve zapeći u rerni na 200C oko 20- ak min.
Služiti uz zelenu salatu.
Коментари
Hvala ti što si mi pomogla u vječnoj dilemi- Šta sutra za ručak?
P.S. Sviđa mi se kako si uhvatila ovo sunce sa pilavom :). Divno!
Uglavnom važan je krajnji rezultat koji je u ovom slučaju izvrstan!
hvala na pohvalama.