Običan paradajz sos!
Ko to još ne zna?
Dugo sam razmišljala da li uopšte da postavljam post sa ovako jednostavnim receptom?!
Ipak ,hoću!
Evo i zašto.
Pre par godina, ni ja nisam znala da ga napravim!
Dok smo se zabavljali,moj muž je najveći deo godine živeo sam,roditelji su mu se u Beograd vraćali samo zimi.Leti bi se "na praznoj gajbi" okupljala "ekipa" i preko dana "blejala" a uveče izlazila.
Nismo se baš baktali kuvanjem !Ma uopšte nam ,iskreno ,nije ni bilo bitno šta ,kad i kako jedemo!
Doduše ,moram da naglasim da je moja svekrva dolazila bar jedanput nedeljno da "nakuva"hrane za dete.
Elem,ne znam uopšte kako smo došli na to da ja te Nedelje spremam ručak u kućnoj varijanti,ali za malo sam se baš na sosu skroz izbrukala!
Za recept smo ipak zvali Keku-muževljevu tetku!
I ovom prilikom joj -Hvala!
Izvukla sam se!!!
Evo i famoznog recepta:
U šerpici zagrejati malo ulja.(volim ovo šerpica,malo ulja???!!!ali prepričavam recept kako sam ga ja čula)
Na zagrejanom ulju propržiti kašiku ,dve brašna a kad blago porumeni usuti oko dva dl domaćeg paradajz soka.Kad se sos počne zgušnjavati dodati jednu kašičicu šećera.
I to je to.
I ja sam ostala bez teksta,verujte!!
Ipak ,hoću!
Evo i zašto.
Pre par godina, ni ja nisam znala da ga napravim!
Dok smo se zabavljali,moj muž je najveći deo godine živeo sam,roditelji su mu se u Beograd vraćali samo zimi.Leti bi se "na praznoj gajbi" okupljala "ekipa" i preko dana "blejala" a uveče izlazila.
Nismo se baš baktali kuvanjem !Ma uopšte nam ,iskreno ,nije ni bilo bitno šta ,kad i kako jedemo!
Doduše ,moram da naglasim da je moja svekrva dolazila bar jedanput nedeljno da "nakuva"hrane za dete.
Elem,ne znam uopšte kako smo došli na to da ja te Nedelje spremam ručak u kućnoj varijanti,ali za malo sam se baš na sosu skroz izbrukala!
Za recept smo ipak zvali Keku-muževljevu tetku!
I ovom prilikom joj -Hvala!
Izvukla sam se!!!
Evo i famoznog recepta:
U šerpici zagrejati malo ulja.(volim ovo šerpica,malo ulja???!!!ali prepričavam recept kako sam ga ja čula)
Na zagrejanom ulju propržiti kašiku ,dve brašna a kad blago porumeni usuti oko dva dl domaćeg paradajz soka.Kad se sos počne zgušnjavati dodati jednu kašičicu šećera.
I to je to.
I ja sam ostala bez teksta,verujte!!
Коментари
Ja inače obožavam ovaj sos i naučila sam ga raditi od bake a kasnije me na njega podsjeća mama. Mi ne stavljamo brašno već umjesto njega krušne mrvice (prezla) i također dodamo malo bosiljka, nekada i origana.
Hvala za predloge ,obožavam varijacije na temu.