Recept je iz časopisa HRANA I VINO -INTERNET LIJE -februarski broj. Palachinkini mafini pokupili su sve pohvale mojih prijateljica a Boga mi i prijatelja!
Ponovićemo što pre!
- 100gr zobenih pahuljica
- 100 ml biljne pavlake
- 100 ml vode
- 150 gr brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice cimeta
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica
- sode bikarbone
- 75 ml ulja
- 50 gr smeđeg šećera
- 2 veće zrele banane
- 30 gr margarina
- 40 gr seckanih oraha
- 30 gr smeđeg šećera
- 20 gr zobenih pahuljica
- 2 kašike brašna
- četvrtina kašičice soli
U sudstaviti zobene pahuljice,sipati vodu,dodati billnu pavlaku i ostaviti da nabubre.Zatim dodati šećer,banane izgnječene viljuškom,ulje i pomešati.U drugi sud staviti brašno,prašak za pecivo,sodu bikarbonu, so i promešati.Mešavinu dodati u sud sa pahuljicama i promešati.Udubljenja u kalupu za mafine namazati uljem pobrašniti(ili staviti papirne korpice) i puniti smesom tako da budu pune 2/3.Sve sastojke za gornji sloj pomešati u sudu i rukom napraviti mrvičastu smesu.Smesu posuti preko mase koja je u udubljenjima.Peći 15-20 min na 180C.
Коментари
Isprobaću i ovu varijantu čim se na mojim bananama nakupi prašina :)))