ROĐENDANSKE TORTE

Moje dve devojčice proslavile su rođendane. Dok su još predškolci ,koristimo priliku da im slavimo rođendan o jednom trošku.Rođene su jedna 11. a druga 13. marta Još su male pa se ne bune ,videćemo sad kad starija krene u školu,da li će biti:"Neću u igraonicu sa ovim malcima!"
Elem ,proslavismo rođendane i to nekoliko puta.Za babe i dede,za kumove,za vrtić i na kraju u igraonici .I sve to za dva vikenda.
Nije neko opravdanje ,ali od silne spremljene hrane ostale su  elektronski zabeležene samo dve od četiri napravljene torte!
Zaista nisam imala vremena da se i time bavim, ali  torte koje su pobrale sve pohvale bile su prilično jednostavne za napraviti.
Evo i recepta ,ovoga puta za voćnu.
                                           TORTA GRČKI SLADOLED
POTREBNO JE:

500gr šlaga(ja koristim"Velkom")
5 dl kisele vode
300 gr  mlevenog "Plazma "keksa
200 gr "Eurokrema"
400 gr crvenog voća(maline,jagode,kupine,Mix),ovoga puta zamrznutog

PRIPREMA:

U većoj posudi umutiti šlag sa kiselom vodom pa ga podeliti na tri dela.
U prvi deo dodati "Plazma"keks,umutiti i od dobijene mase oblikovati željeni oblik torte.
Udrugi deo šlaga dodati "Eurokrem",umutiti i naneti na "koru" od "Plazme".Ovo je praktično druga kora.
Preko druge "kore" poređati voće.Ako koristite zamrznuto voće ,vodite računa da ga dobro odmrznete i ocedite višak tečnosti da vam posle ne" procuri" torta.
Treće deo šlaga poslužiće vam i kao treća kora i kao glazura.

Pošto je ova torta bila za za rođendan moje dece ja sam je i ukrasila i to ukrasima od ratluka kao inspiracija su mi poslužile Ribice od ratluka koje sam videla kod mamajac.

Коментари

Laka kuharica каже…
Curice su preslatke! meni su dječji rođendani, sve dok nisu pošli u 7. ili 8. razred osnovne, bili najnaporniji, jer ih je, kao što kažeš, bilo nekoliko - sa svaku grupu po jedan. Kasnije su sami organizirali i pozivali društvo ili slavili vani. No, jedino što je ostalo, to je proslava unutar familije, ali to je sada zadovoljstvo, a ne napor.
Вера каже…
Savrsene su...inače svidja mi se nova blog tema...:)nekad sam je furala...
Maja Babić каже…
Ja debelo kasnim sa cestitkama i za rodjenjan i za ukrase od ratluka! :) Sve najbolje!