. Često nam dolaze prijatelji na kafu i čašicu razgovora.
Na radost svih,ta kafa se lako pretvori u degustaciju raznih već isprobanih ili novih recepata.
Šta ,međutim,pripremiti za "mezetluk"kasno popodne a u kući nemate ni mrvicu hleba.
E pa,pošto deca ne jedu Špansku pitu a Proju smo jeli predhodno veče na meniju smo imali"Homemade večeru."
Za hleb je obično potrebno više vremena zbog dizanja testa,ali u ovakvim situacijama,živela mikrotalasna!
Za čitavu izvedbu potrebno je oko sat vremena.što i nije strašno ,jer je rezultat fenomenelan!
Sve što vidite na sličicama,sem naravno maslina,je domaća proizvodja.Made in ŠIMANOVCI.
Potrebno je:
Priprema:
Na radost svih,ta kafa se lako pretvori u degustaciju raznih već isprobanih ili novih recepata.
Šta ,međutim,pripremiti za "mezetluk"kasno popodne a u kući nemate ni mrvicu hleba.
E pa,pošto deca ne jedu Špansku pitu a Proju smo jeli predhodno veče na meniju smo imali"Homemade večeru."
Za hleb je obično potrebno više vremena zbog dizanja testa,ali u ovakvim situacijama,živela mikrotalasna!
Za čitavu izvedbu potrebno je oko sat vremena.što i nije strašno ,jer je rezultat fenomenelan!
Sve što vidite na sličicama,sem naravno maslina,je domaća proizvodja.Made in ŠIMANOVCI.
Potrebno je:
- 375gr raženog brašna
- 375gr pšeničnog brašna
- 75gr susama +za posipanje
- sirovi kvasac
- 1/2 l mlake vode
- 1 kašičica soli,1 kašičica šećer
Priprema:
- U malo mlake vode u koju ste dodali malo mleka razmutiti sirovi kvasac i kašičicu šećera.Ostaviti da kvasac nadodje.
- Od brašna ,kvasca i preostale vode zamesesiti glatku masu u koju pri kraju dodati 75 gr susama.
- Testo ostaviti na toplom oko 45min(ili u mikrotalasnoj 15-ak) da naraste,a onda ga na dasci ponovo temeljno izraditi
- Od testa oblikujemo 5 velikih kugli,složimo ih u namašćenu, mrvicama posutu četvrtastu tepsiju i ostavimo na toplom da ponovo malo naraste.
- Svaku kuglu zarežemo užduž ,premažemo vodom i pospemo susamom .
- Pečemo na 250c oko 35 min
Коментари