Danima se već Knez Mihallova sva žuti od mimoza
.
Sem visibaba i ljubičica koje u Beogradu najavljuju da nam je proleće blizu(mada se po preključerašnjem kijametu ni ne naslućuje)Mimoze pristigle iz Herceg Novog takođe su prvi vesnici proleća.
Ja volim i proleće i mimoze ali i salatu nazvanu baš po ovom cvetu!
POTREBNO:
- 2,3 krompira srednje veličine
- 200 gr majoneza
- 200ml kisele pavlake
- 200 gr šunke
- 2,3 jajeta +žumance za ukrašavanje
- 200 gr kačkavalja
PRIPREMA:
Obariti 2,3 krompira srednje veličine.U dublju posudu ih narendati i posoliti.
Preko krompira premazati sa 100gr majoneza(pošto ja ne jedem majonez ,koristim samo kiselu pavlaku)
Preko toga narendati 200 gr šunke .
Premazati sa 200gr pavlake
Odozgo narendati 2,3 kuvana jajeta
Premazati sa 100 gr majoneza
Na kraju narendati 200 gr kačkavalja.
Ukrasiti izmrvljenim žumancetom.
Obariti 2,3 krompira srednje veličine.U dublju posudu ih narendati i posoliti.
Preko krompira premazati sa 100gr majoneza(pošto ja ne jedem majonez ,koristim samo kiselu pavlaku)
Preko toga narendati 200 gr šunke .
Premazati sa 200gr pavlake
Odozgo narendati 2,3 kuvana jajeta
Premazati sa 100 gr majoneza
Na kraju narendati 200 gr kačkavalja.
Ukrasiti izmrvljenim žumancetom.
Коментари