недеља, 03. јануар 2010.

Piletina u belom vinu


Proslavismo i ovu Novu godinu.Bilo je lepo,baš onako kako ja volim.U krugu porodice i prijatelja.Klinceze su takođe imale društvo pa je ugođaj bio potpun.Opuštena atmosfera,muzikica ,piće i naravno iće.Otkad imamo decu uglavnom praznike provodimo kod kuće,bilo tuđe bilo naše.Naravno, nasprema se brdo hrane,što je super naravno,ali me obično nervira što naredna dva,tri dana jedemo jedno te isto.Ove godine sam zadovoljna što je bilo svega ali taman!Već juče pravili smo novi specijalitet.Kuma,takođe odlična kuvarica,pohvalila!


PILETINA U BELOM VINU

2 pileća bela mesa
150gr slanine
2 glavice crnog luka
1 kisela pavlaka
ulje,so ,biber,peršun
 1dl belog vina


Na malo ulja propržiti sitno seckani crni luk.Kad  luk postane staklast dodati na kockice seckanu slaninu. Još malo propržiti pa dodati belo meso sečeno na manje komade i propržiti sa svih strana.Kad je meso skoro gotovo sipati belo vino i dinstati dok alkohol ne ispari.posoliti ,pobiberiti i dodati pavlaku.Na kraju dodati sitno seckani peršun.Služiti uz krompir pire ili neko drugo povrće.

2 коментара: