четвртак, 14. јануар 2010.

Hrskavi keksići

Nije mi bilo dosta!Sve vreme praznika ,pravila sam a bogami i jela ,keksiće!VOLIM! Baš volim kad kuća zamiriše na cimet  i vanilu.
    Ovi keksići prave se zaista brzo, jednostavno i lako,a mogu da traju dugo(pod uslovom da u porodici nemate dva mala i dva velika Hotentota koji čim osete slatko pustoše sve pred sobom)




     POTREBNO JE:
  • 200gr brašna
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 80gr margarina
  • 5 kašika mleka
  • 100gr šećera.  
    PRIPREMA:

   U dubljoj posudi mikserom umutite sve sastojke.Kad dobijete glatku masu,rastanjite je oklagijom na brašnom posutom radnom delu (ili stolu ili gde to već radite...)Modlom vadite oblike poželji i ređajte u pleh obložen peki papirom.Pecite oko 10min na 180C.Pečen keks ostavite u plehu dok se ne ohladi.
 
   Po želji u deo testa možete dodati mlevene orahe kao što sam ja to uradila i njamiiii su!

   Takođe još tople keksiće možete posuti kristal šećerom.

                       

3 коментара:

  1. Keksići su sigurno odlični, a naročito za grickanje prije (on) i grickanje poslije (ti). Naime, cimet je začin koji kod muškaraca pobuđuje erotske misli. Neki od najboljih mirisa koji pozitivno djeluju na nas su miris svježe pečenog kruha, pržene kave i , naravno, čokolade!

    ОдговориИзбриши