Srca sa kandiranim voćem


Postoji na stotine vrsta sitnih kolača,ali svaki od njih je nešto posebno i vredan je truda i uloženog vremena da bi ste ga pripremili.Za slavu obično pravim naše ,već tradicionalne kolače ali za novu godinu obično isprobam nešto drugačije.Ova srculenca su za mene ,starog čokoholičara,potpuno otkriće.Nema ni mrve čokolade,ali ukus je ,egzotika.

150gr maslaca
300gd šećera u prahu
1 jaje
izrendana kora pomorandže
150gr mlevenih badema
200gr brašna
sok od 1 limuna
kandirano voće(ili kandirani đumbir)

1.Umutiti maslac sa 100 gr šeć. u prahu i jajetom.Dodati koru pomorandže,bademe ,brašno i kašiku limunovog soka. Zamesiti testo,uviti ga u foliju i hladiti 1 sat u frižideru.
2.rernu zagrejati na 180c.Testo razvući u foliju da bude debljine oko3cm.Modlom izvaditi 60 srca i rasporediti ih po plehu obloženom peki papirom.Peći 12min.
3.Pomešati preostali šećer u prahu sa sokom od limuna(da bude tečna masa za mazanje)masom spajati po dva kolača i mazati odozgo.Iseckano voće ređati po kolačima dok se preliv ne stegne.

Коментари