Čokoladne zvezdice

Preključe smo u "Obrazovanju +" slavili Novu godinu.Bilo je kao i uvek,opušteno,pozitivno i zabavno.Za posluženje ,pravila sam Srca sa kandiranim voćem,Keks sa brusnicom i Čokoladne zvezdice.Iako još po malo ukočena ,silno sam želela da idem i uživam,mada nisam imala ni strpljenja ni snage da kolačiće pažljivo ukrašavam,ispali su jako ukusni i prilično opuštenog izgleda.Recept je po mom ukusu. Dupla čokolada.Probajte!

100.grgustina
150gr brašna
jaje
60gr šećera
30gr kakaoa u prahu
125 margarina
2 kašike slatke pavlake

Za fil:
100gr bele čokolade
50 ml slatke pavlake
3 kašike kokos likera(ili belog ruma)
100 gr crne čokolade

1.Pomešati gustin i brašno.Dodati jaje,šećer,kakao,margarin i slatku pavlaku,pa zamesiti glatko testo.Testo uviti u foliju i ostaviti u frižideru da se hladi pola sata.

2.Za fil sitno izlomiti belu čokoladu na pari ili mikrpotalasnoj pa doati slatku pavlaku.Ostaviti da se malo ohladi pa dodati kokos liker.(ja obavezno fil, kad se skroz ohladi, umutim mikserom da bi  dobila pravi krem)

3.Testo razvući na radnom stolu posutom brašnom,pa modlom napraviti 60 zvezdica.Na polovini zvezda napraviti okrugli otvor.Kolače poređati poplehu obloženom peki papirom.Peći 7min.Izvaditi iz rerne i ohladiti.

4.Crnu čokoladu otopiti na pari ili mikrotalasnoj,pa njome preliti zvezdice sa otvorom.Ostaviti da se ohlade.Naneti beli fil na zvezdice bez otvora,pa ih poklopiti zvezdicama sa crnom čokoladom.

Potrebno je strpljenja i vremena ,ali vredi.

Коментари

Unknown каже…
Iako si bila ukocena dok si ih pravila, kolacici su bili fenomenalni-